Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Ενώπιοι ενωπίων..

Χάλασε η σούπα: «Νέες εντάσεις προκαλεί η (...) επιμονή της Κομισιόν που ζητά μείωση των ονομαστικών μισθών και του μη μισθολογικού κόστους προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Κυνισμός ή μπλόφα;: «Εικόνες εθνικής καταστροφής, σκηνές αποκάλυψης στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία, περιγράφονται σε ειδική έκθεση της Εθνικής Τράπεζας» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ)


Το παράπονο: «Γιατί η Εθνική Τράπεζα επέλεξε χθες (...) να ανασύρει (...)"επιστημονική μελέτη", με την οποία υιοθετείται ως πραγματικό το εκβιαστικό δίλημμα "ευρώ ή δραχμή";» (το ερώτημα στο κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ).

Τον θεωρούν δεδομένο: «Ισχυρή πεποίθηση της Εθνικής είναι ότι προϋπόθεση για την επιτυχία της εθνικής προσπάθειας (...) είναι η παραμονή της χώρας εντός της Ευρωζώνης, όπως άλλωστε είναι η διακηρυγμένη επιδίωξη και του ΣΥΡΙΖΑ» (η απάντηση της Τράπεζας / στο ΒΗΜΑ).

«Για να μην ξεχνιόμαστε»: «Ο κ. Ολάντ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις εκλογές της 17ης Ιουνίου με μια νουθεσία (...) "Οι Ελληνες θα πρέπει να τοποθετηθούν ενώπιον των υποχρεώσεών τους. Προσοχή, αυτό που θα επιλέξετε στις 17 Ιουνίου"» (η καταγραφή στα ΝΕΑ).

Οδηγίες προς ναυτιλομένους: «Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να εκφωνούν από τα μέσα ενημέρωσης προσωπικές προτάσεις φορολόγησης (...) τα θέματα της φορολογίας είναι πολύ σύνθετα και χρειάζονται ειδικές γνώσεις» (οδηγίες από την Επιτροπή Πολιτικού Συντονισμού του ΣΥΡΙΖΑ / ΒΗΜΑ).

Για την επόμενη μέρα: «Επειδή θα χρειαστούμε κυβερνήσεις συνεργασίας για πολύ καιρό ακόμη, ας αποφεύγονται μεγαλοστομίες, καταγγελίες και, κυρίως, επαγγελίες σωτηρίας χωρίς αντίτιμο» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).




Δεν υπάρχουν σχόλια: