Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Υπεράνω όλων τα κέρδη του αριστοκρατικού κηφηναριού..

Το μεγάλο παιχνίδι: «Η χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα ξένου συναλλάγματος στον πλανήτη σκοπεύει να "σκορπίσει" δεκάδες δισεκατομμύρια γουάν στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής (...) ο Κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Ζιαμπάο πρότεινε την προσφορά στις χώρες της Mercosur 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε πιστώσεις για έργα υποδομής και έκανε έκκληση για κοινή προσπάθεια καταπολέμησης του προστατευτισμού (...) η περιοχή της Λατινικής Αμερικής αποτελεί βασική πηγή γεωργικών προϊόντων και ορυκτών, και η Κίνα, ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές πρώτων υλών παγκοσμίως - το Πεκίνο εισάγει από τις χώρες αυτές σιδηρομεταλλεύματα, χαλκό και καλαμπόκι (...) ο Κινέζος πρωθυπουργός δήλωσε πρόθυμος να διπλασιάσει τις εμπορικές συναλλαγές στην περιοχή στα 400 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).


Η συνέχεια της ιστορίας: «Εχουμε ανάγκη από ένα νέο μεταρρυθμιστικό σχέδιο, πιο αξιόπιστο από την παραδοσιακή σοσιαλδημοκρατία και το παραδοσιακό κράτος πρόνοιας. Είναι απαραίτητο να επανεφεύρουμε το κράτος» (ο Φ. Φουκουγιάμα σε «Λ' Εσπρέσο» / ΤΑ ΝΕΑ).

Η κλαγγή των όπλων: «Η Ευρώπη σήμερα θα αποφασίσει αν θέλει να ζήσει ή να πεθάνει αργά και βασανιστικά. Αν επικρατήσει το δεύτερο, δεν αποκλείεται να επιβεβαιωθούν εκείνοι που προβλέπουν πως ύστερα από τη διάλυση της Ευρωζώνης η κλαγγή των όπλων θα ξανακουστεί στην ευρωπαϊκή ήπειρο» (από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η πεζή πραγματικότητα: «Με τη λήψη των νέων εκκαθαριστικών(...) οι Ελληνες φορολογούμενοι δεν θα μπορούν να ξοδεύουν ούτε ένα ευρώ για να ζήσουν. Θα πρέπει μόνο να πληρώνουν φόρους (...) Τα νέα εκκαθαριστικά δεν θα μπορέσουν να πληρωθούν» (εκτίμηση της Ομοσπονδίας Εφοριακών / στα ΝΕΑ).

Και τα πράσινα αλογα: «Tα "άπλυτα" της αγοράς στη φόρα αρχίζουν να βγάζουν από μόνοι τους οι φορείς του ηλεκτρισμού (...) O κλάδος των φωτοβολταϊκών (...) περνάει στην αντεπίθεση και στοχοποιεί αυτήν τη φορά τις ιδιωτικές μονάδες φυσικού αερίου (...) κάνει λόγο για αναίτιες επιδοτήσεις που (...) μόνο το α΄ εξάμηνο του 2012 κόστισαν στους Eλληνες καταναλωτές τουλάχιστον 50.000.000 ευρώ» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: