Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Νανόπουλος: Να μείνουν σε ιδιώτες οι τράπεζες

Αφού κοινωνικοποίησαν τις ζημιές και ιδιοποιήθηκαν τα κέρδη τώρα αρνούνται να τις επιστρέψουν στον φυσικό τους ιδιοκτήτη. Τον λαό..

Μ@λ@κ@ Έλληνα τους εκπροσώπους τους ψήφισες στην βουλή για να δικαιώσεις το ρηθέν: Πως έλληνας ούτε γενιέσαι ούτε γίνεσαι.. ΚΑΤΑΝΤΑΣ!!!

Η αντιμετώπιση της κρίσης απαιτεί συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.Η αντιμετώπιση της κρίσης απαιτεί συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής σε συνδυασμό με ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα μακράς πνοής για την ανάταξη της οικονομίας, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Νικόλαος Νανόπουλος, μιλώντας στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας.

Ο κ. Νανόπουλος υπογράμμισε οτι πρέπει να διατηρηθεί ο ιδιωτικός χαρακτήρας των τραπεζών, ενώ σημείωσε ότι οι τράπεζες για να στηρίξουν τις καταθέσεις, η διαρροή των οποίων έφθασε στα 90 δισ. ευρώ από την αρχή της κρίσης, έχουν προχωρήσει σε σειρά συνδυασμένων μέτρων ύψους 145 δισ. ευρώ.


Ο κ. Νανόπουλος, εκτίμησε ότι το 2012 θα είναι ένα δύσκολο έτος καθώς η ύφεση βαθαίνει και η ανεργία αυξάνεται, ενώ λόγω της μείωσης των καταθέσεων το ευρωσύστημα θα συνεχίσει να είναι η βασική πηγή άντλησης ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες και παράλληλα οι συνθήκες βαθιάς ύφεσης θα επιτείνουν το πρόβλημα των καθυστερούμενων δανείων. Επισήμανε, επίσης, ότι περίπου 800.000 δάνεια έχουν ρυθμιστεί την περίοδο της κρίσης.

Ο κ. Νανόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλες τις ενέργειες που έχει προχωρήσει και αναμένεται να υλοποιήσει η τράπεζα για να ενισχυθεί κεφαλαιακά και για να εξασφαλίσει ρευστότητα.

Σε Διεθνές Δικαστήριο η Eurobank για την ακύρωση της συμφωνίας με την Alpha Bank

Αναφορά έκανε ο κ. Νανόπουλος και στη συγχώνευση με την Alpha Bank, σημειώνοντας ότι η δημιουργία μεγάλων τραπεζικών σχημάτων είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό τον Αύγουστο του 2011 η Eurobank προχώρησε σε στρατηγική συμφωνία συγχώνευσης με την Alpha Bank, όμως η Alpha Bank μονομερώς ματαίωσε τη συμφωνία αυτή, ενώ ήδη είχαμε λάβει τις εγκρίσεις των γενικών συνελεύσεων και βρισκόμασταν στην υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης, είπε ο κ.Νανόπουλος.

Όπως ανέφερε, η ματαίωση της συγχώνευσης αυτής, οδήγησε σε απώλεια σημαντικών συνεργειών και για τις δύο τράπεζες, και είναι ασύμβατη με την επιδιωκόμενη προσπάθεια. Πρόσθεσε ότι η Eurobank έχει προσφύγει σε διεθνές διαιτητικό δικαστήριο, για την αθέτηση από την Alpha Bank της συμφωνίας της συγχώνευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: