Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ Προτείνουν ... ευέλικτες μορφές είσπραξης

Η υποτέλεια είναι νόσος μολυσματική..

Πλαφόν στις δόσεις για τα χαράτσια με κριτήριο το οικογενειακό εισόδημα

Μπροστά στο νέο μπαράζ από ασήκωτους αντιλαϊκούς φόρους και χαράτσια η Ομοσπονδία των Εφοριακών (ΠΟΕ-ΔΟΥ) δεν αντιστέκεται στην φοροληστεία, αλλά προτείνει στη συγκυβέρνηση ένα ευέλικτο σύστημα είσπραξης των εμφανιζόμενων οφειλών προς την Εφορία.

Πρόκειται για διαχειριστικό πλαίσιο αντίστοιχο με αυτά που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο, για αναγκαστικές αναπροσαρμογές που έχουν να κάνουν με τη διογκούμενη οικονομική ανημπόρια των λαϊκών στρωμάτων, με την αναμενόμενη για αμέσως επόμενο διάστημα παραπέρα απογείωση των «ληξιπρόθεσμων οφειλών».


Η ΠΟΕ-ΔΟΥ προτείνει την καθιέρωση ανώτατου ορίου στη μηνιάτικη καταβολή «φορολογικών υποχρεώσεων» με κριτήριο το καθαρό μηνιάτικο εισόδημα (μετά την αφαίρεση στεγαστικών δανείων και ενοικίων). Για ατομικό εισόδημα μέχρι 650 ευρώ το μήνα προτείνουν πάγωμα της οφειλής (χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις) μέχρις ότου οι «υπόχρεοι βρεθούν σε οικονομική κατάσταση που θα τους επιτρέπει τη σταδιακή έστω εξόφληση της οφειλής τους». Οι μηνιάτικες δόσεις διαμορφώνονται ως εξής: Από 651 μέχρι 1.000 ευρώ το 10% του εισοδήματος, από 1.001-1.500 ευρώ: 15% και από 1.501-2.000 ευρώ: 20%.

Προτείνουν επίσης τη συγκρότηση μόνιμης επιτροπής διαλόγου για το φορολογικό σύστημα, συμψηφισμούς οφειλών του Δημοσίου προς επιχειρήσεις με τους καταλογιζόμενους φόρους κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: