Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Αναταράξεων συνέχεια στη ΔΗΜ.ΑΡ:

Κοντά στην πόρτα της εξόδου φέρεται ο Στ. Μπαγεώργος

Έχει επικρίνει τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση

«Υπ’ ατμόν» από τη ΔΗΜ.ΑΡ. φέρεται να είναι ο Στ. Μπαγεώργος, υπεύθυνος του οργανωτικού γραφείου του κόμματος, και ένα από τα ηγετικά στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ που πήραν την πρωτοβουλία για την ίδρυση της ΔΗΜ.ΑΡ. Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ. έχει στείλει επιστολή στο πρόεδρο του κόμματος, Φ. Κουβέλη, κι έχει προγραμματιστεί για σήμερα συνάντηση των δύο ανδρών, από το αποτέλεσμα της οποίας θα καθοριστεί αν ο Στ. Μπαγεώργος θα συνεχίσει την πορεία του στη ΔΗΜ.ΑΡ.

Ο Στ. Μπαγεώργος έχει εκφράσει τη διαφωνία του με τη συμμετοχή της ΔΗΜ.ΑΡ. στην κυβέρνηση κι ήταν μεταξύ των εισηγητών της μειοψηφούσας άποψης για παραμονή του κόμματος στην αντιπολίτευση. Οι υπόλοιποι διαφωνούντες φαίνεται να έχουν αποφασίσει να παραμείνουν στην ΔΗΜ.ΑΡ. και σήμερα θα διαφανεί αν το ίδιο θα πράξει κι ο Στ. Μπαγεώργος.


Σε δημόσια τοποθέτησή του μέσω Facebook πριν από λίγες μέρες ο Στ. Μπαγεώργος είχε τονίσει ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. βιάστηκε να αποφασίσει τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση πριν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για την προγραμματική συμφωνία. Ο Στ. Μπαγεώργος έκανε σκληρή κριτική και στην ίδια την προγραμματική συμφωνία βλέποντας υποχωρήσεις από βασικές θέσεις της ΔΗΜ.ΑΡ., όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, η φορολόγηση των επιχειρήσεων, οι μειώσεις στους εξοπλισμούς, η φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και η απλή αναλογική.


Εντείνονται τα εσωκομματικά προβλήματα της ΔΗΜ.ΑΡ.

Το ζήτημα που έχει προκύψει με τον Στ. Μπαγεώργο προστίθεται στην σειρά αποχωρήσεων ιδρυτικών στελεχών της ΔΗΜ.ΑΡ. πριν από τις εκλογές, όπως η πρώην βουλευτής Αν. Φιλίνη κι ο Θ. Δημητρακόπουλος, που έθεσαν ζητήματα φυσιογνωμίας του κόμματος και απομάκρυνσης από τις ανανεωτικές του καταβολές, την στιγμή που περίπου το ένα τέταρτο της Κ.Ε. του κόμματος (στην πλειοψηφία τους στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας, αλλά όχι μόνο) καταψήφισε την εισήγηση του Φ. Κουβέλη για συμμετοχή στην κυβέρνηση, ενώ ικανός αριθμός βουλευτών υποδέχτηκε με ψυχρότητα την προγραμματική συμφωνία και τη στελέχωση της κυβέρνησης.

Στα εσωκομματικά προβλήματα της ΔΗΜ.ΑΡ. συμπεριλαμβάνεται και η παραίτηση πριν από λίγες μέρες του Δ. Χατζησωκράτη από τη θέση του υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής μετά την απόφαση του Φ. Κουβέλη να τον αφήσει εκτός Βουλής κρατώντας την έδρα της Β’ Αθηνών, απόφαση που ο Δ. Χατζησωκράτης, επίσης ηγετικό στέλεχος της Ανανεωτικής Πτέρυγας και ιδρυτικό μέλος της ΔΗΜ.ΑΡ., ερμήνευσε ως περιθωριοποίησή του από την ηγεσία του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: