Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ

Χρεοκοπούν τις περιφέρειες και χωρίς μνημόνια!!

Μόνο η Μπάρτσα διασώζεται..

Σε άσχημη οικονομική κατάσταση βρίσκονται οι ημιαυτόνομες περιφέρειες της Ισπανίας, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της, που ανέρχεται στο 8,9% του ΑΕΠ της.

Η βορειοανατολική περιφέρεια της Καταλονίας ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχει 400 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την χρηματοδότηση νοσοκομείων, κέντρων ευγηρίας και άλλων δημοσίων υπηρεσιών τον Ιούλιο, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα El País σήμερα.


Η καταλανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι για «λόγους ρευστότητας» δεν πρόκειται να καταβάλει τον Ιούλιο τις συνεισφορές της προς τους δημόσιους οργανισμούς, ενώ ένας εκπρόσωπός της εκτίμησε ότι η κατάσταση «θα αρχίσει να επανέρχεται στο φυσιολογικό από τον Σεπτέμβριο».

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε το μέγεθος του «προβλήματος ρευστότητας» αυτού, που σύμφωνα με την El País αφορά 400 εκατ. ευρώ που θα περικοπούν και από άλλες υπηρεσίες όπως κέντρα βοήθειας για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς κ.ά.

Σύμφωνα με τη συνομοσπονδία των ενώσεων εργαζομένων του δημόσιου τομέα, περίπου 100.000 εργαζόμενοι ενδέχεται να στερηθούν τον μισθό τους τον Ιούλιο. Η συνομοσπονδία αντέδρασε κάνοντας λόγο για «συναγερμό», ειδικά στον τομέα της υγείας, που ήδη πλήττεται από τις περικοπές στον προϋπολογισμό που εφαρμόζει η περιφερειακή κυβέρνηση από την περασμένη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: