Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ - ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Ώπα !!! Ως και η εκκλησία εξεμάνη!! Κάλιο αργά παρά ποτέ!!

«Τοκογλύφους» χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος τους σημερινούς Ευρωπαίους.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών αναρωτήθηκε «αν η Ευρώπη σήμερα απηχεί αυτό που οραματίστηκαν οι πρώτοι ευρωπαϊστές ή έχει καταντήσει τραπεζική τοκογλυφία».

Ταυτόχρονα ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος περιοδεύει στον Νομό Φλώρινας, ζήτησε να μπει «τεφτέρι» να δούμε, όπως πρόσθεσε, «τι ακριβώς χρωστάμε και με όρους ισοτιμίας να ξεπληρώσουμε ό,τι χρωστάμε. Αλλιώς, μια Ευρώπη χωρίς αλληλεγγύη και σεβασμό σε όλα της τα μέλη, τι είναι αλήθεια;».


Ο κ. Ιερώνυμος ζήτησε «να ανασταλούν» οι ιδεολογίες και να πέσουν μια για πάντα οι πολιτικές ιδεοληψίες. «Μόνο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, «αν στρατευθούμε μαζί αν γίνουμε ένα, μόνο τότε θα ορθώσουμε ανάστημα και θα καταφέρουμε κάτι.
Παράλληλα, αναφερόμενος στην μακραίωνη ιστορία της Ελλάδας επεσήμανε την κλοπή των ελληνικών θησαυρών που βρίσκονται στα Μουσεία της Ευρώπης.

«Ας μας φέρουν πίσω τα κλεμμένα και σας κάνουμε τότε τους λογαριασμούς μας», κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος.

Σημειώνεται πως ο κ. Ιερώνυμος είχε αποστείλει προ ημερών Επιστολή με πολλούς αποδέκτες, μεταξύ των οποίων και οι πρεσβευτές των χωρών μελών της Ε.Ε. αλλά και οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών οργάνων, στην οποία αναφέρεται αναλυτικά στη φορολόγηση της Εκκλησίας, τη μισθοδοσία των κληρικών, τα έσοδα και το κοινωνικό της έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: