Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ: ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΑΠΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ! ! !

 Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα

Αγαπητοί γονείς,

Την Τρίτη 24 Ιουλίου, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα εκπροσωπούμενος από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και γονείς παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης. Στο πλαίσιο της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε το θέμα των μετακινήσεων των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας. Δυστυχώς, οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι δυσμενείς και προοιωνίζουν δυσάρεστες εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του, η απαράδεκτη εισήγηση υπ’ αρ.υπ. 40/12 της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος προχωρά σε δημοπράτηση 3 δρομολογίων από τα 11 συνολικά που είναι αναγκαία για τη μετακίνηση των μαθητριών και μαθητών του σχολείου μας, και κανενός από τα 14 που είχαν προσδιοριστεί για το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης.


Πρόκειται για μία απόφαση καταδικαστική για το μεγαλύτερο τμήμα των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο μας, για τα οποία ο Δήμος προβλέπει να τους χορηγηθούν μαθητικά δελτία ώστε με αυτά να μετακινούνται μέσω αστικών συγκοινωνιών προς και από το σχολείο.

Πρόκειται για μία απόφαση που στερείται οιασδήποτε παιδαγωγικής βάσης οδηγώντας παιδιά 12 έως 17 ετών να ακολουθούν μετά από 9ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ένα «κορδόνι» εξουθενωτικών αλλαγών Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για να φτάσουν στο σχολείο τους το πρωί και να επιστρέφουν στην κατοικία τους το απόγευμα.
Πρόκειται για μία απόφαση που αγνοεί προκλητικά την ευθύνη της πολιτείας για τη σωματική και ψυχική ισορροπία και ασφάλεια των παιδιών μας.

Πρόκειται για μία απόφαση παράνομη και επιστημονικά αβάσιμη, δεδομένου ότι η επιβαλλόμενη μελέτη δεν παρουσιάστηκε παρότι τη ζητήσαμε επιμόνως και την θέσαμε ως βάση για τη συζήτησή μας, γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε.
Πρόκειται για μία απόφαση που προώθησε η πλειοψηφία της διοίκησης του Δήμου, προκειμένου να διασφαλίσει τα ενδοδημοτικά δημοπρατούμενα δρομολόγια, προσπαθώντας να δελεάσει με την παροχή του ενδεχομένου 3 δρομολογίων την κοινότητα του Καλλιτεχνικού Σχολείου, το οποίο βρίσκεται πάντα σε κατεύθυνση εγρήγορσης και διεκδίκησης σε ό,τι αφορά τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για τη λειτουργία του.

Τα δεδομένα αλλάζουν
Η αρνητική στάση του Δήμου απέναντι στο σχολείο μας δεν είναι πλέον ενδεχόμενο αλλά απόλυτη βεβαιότητα. Ακόμα και αν ο διαγωνισμός για τα 3 δρομολόγια είναι γόνιμος και ανατεθεί, αυτό που θα προκύψει είναι το 1/3 των παιδιών μας να μεταφέρεται όπως μέχρι τώρα και τα υπόλοιπα να ψάχνουν τρόπο μετάβασης στο σχολείο, με άμεση συνέπεια τη σταδιακή τους αποχώρηση από το σχολείο.

Συνέπειες
Το σχολείο θα συρρικνωθεί, και θα καταντήσει ένα σχολείο για «έχοντες», απαγορευμένο για τους μη «έχοντες», θα βαθύνει η κοινωνική του διαφοροποίηση, θα ακυρωθεί ριζικά ο δημόσιος χαρακτήρας της καλλιτεχνικής παιδείας.
Η πρόταση του Δήμου λειτουργεί διχοτομικά στη σχολική μας κοινότητα υψώνοντας τείχη ανάμεσα σε οικογένειες που μπορούν να αντιμετωπίσουν τη μετακίνηση και σε εκείνες που αδυνατούν.

Η θέση του Διοικητικού Συμβουλίου: «Κανένα παιδί δεν θα μείνει πίσω»
Γνωρίζοντας πως είναι αδιανόητο ένας γονιός να αφήσει το ανήλικο παιδί του να κυκλοφορεί μόνο του στους δρόμους της Αθήνας στις 6 τα ξημερώματα με μια τσάντα 10 κιλών στην πλάτη,

Γνωρίζοντας πως κανένα παιδί δεν θα μπορέσει να αντέξει στις αντιξοότητες και την ταλαιπωρία μιας μετακίνησης με 2, 3 και 4 συγκοινωνίες για να φτάσει στο σχολείο,
Γνωρίζοντας το πόσο σημαντικό είναι το σχολείο για όσα παιδιά αναγκαστούν να μείνουν πίσω κοιτάζοντας τους συμμαθητές τους να συνεχίζουν τη φοίτησή τους στο σχολείο χάρη στη διευκόλυνση των μισθωμένων λεωφορείων,
τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισαν πως θα παλέψουν για να διασφαλιστεί πως κανένα παιδί δεν θα μείνει πίσω.

Στο σημερινό πλαίσιο το διοικητικό συμβούλιο εκφράζει με τον πλέον απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο πώς ο επιχειρούμενος εκβιασμός δεν πρόκειται να διαταράξει την ενότητά μας.

Καλούμε το σύνολο των γονέων να απορρίψουμε και να αντιταχθούμε σε αυτή την απόφαση του Δήμου, καλούμε το σύνολο της σχολικής μας κοινότητας, εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες, να βρεθούμε ενωμένοι, συσπειρωμένοι σε ένα δύσκολο αγώνα διαρκείας που θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε τους όρους λειτουργίας του σχολείου μας όπως ξεκάθαρα προβλέπεται στον ιδρυτικό νόμο.

Οι δράσεις μας μέχρι τις 31 Ιουλίου περιλαμβάνουν τα εξής:

Άμεση προσφυγή κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου στην Περιφέρεια
Άμεση προσφυγή κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου στο Συνήγορο του Πολίτη/Παιδιού
Ενημέρωση των εκπροσώπων των ΜΜΕ
Άμεση ενίσχυση της φωνής μας με συμπαράσταση επιφανών καλλιτεχνών
Διευθέτηση συνάντησης με το Υπουργείο Παιδείας


Διανύουμε μια από τις κρισιμότερες περιόδους για το μέλλον του σχολείου και των παιδιών μας, ως εκ τούτου η συμβολή και η συμμετοχή όλων μας είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη: είναι αυτονόητη.


ΥΓ: Επισυνάπτουμε α) την επιστολή των θέσεών μας που απευθύναμε στον Πρόεδρο του Συμβουλίου και στο Δημοτικό Συμβούλιο http://www.scribd.com/doc/101047066/Final-Text-Dhmos-Geraka καθώς και β) την επιστολή που απέστειλε το Χαμόγελο του Παιδιού http://www.scribd.com/doc/101047306/Xamogelo-Tou-Paidiou στο Δήμο προκειμένου να δυναμώσει τη φωνή μας ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: