Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΤΖΙΑΟ ΜΠΑΟ: «ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΚΥΡΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ: ΠΡΩΤΟΝ, ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ. ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΑΝ Η ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ»

Η υποτίμηση του Ευρώ βρίσκεται στο πίσω μέρος της κεφαλής του γιατί η Κίνα έχει στοκάρει ανεπένδυτο χρήμα πολύ!!

Θα το χάσεις Κινέζε νεοκαπιταλιστή, γιατί όπως είπες η εφαρμογή των μέτρων δεν θα είναι ένα μακρύ ήρεμο ποτάμι!!

«Πολύ ανήσυχος» δήλωσε ότι είναι ο Κινέζος πρωθυπουργός, τόσο για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη όσο και για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ισπανία και την Ιταλία.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μαζί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο στο Πεκίνο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν δύο κύριες ανησυχίες: πρώτον, αν η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Και δεύτερον, αν η Ιταλία και η Ισπανία θα λάβουν ολοκληρωμένα μέτρα ανάκαμψης».


Παράλληλα, δήλωσε ότι η Κίνα είναι διατεθειμένη να συνεχίσει τις αγορές κρατικών ομολόγων υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης, υπό τον όρο ότι πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, τις οποίες όμως δεν εξειδίκευσε.

«Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους συνέχισε πρόσφατα να επιδεινώνεται, προκαλώντας μεγάλες ανησυχίες στη διεθνή κοινότητα» υπογράμμισε.

Από την πλευρά της, η Άνγκελα Μέρκελ παρουσίασε στον Κινέζο πρωθυπουργό τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης και τον διαβεβαίωσε ότι υπάρχει «απόλυτη πολιτική βούληση» για την σταθεροποίηση της ευρωζώνης και του κοινού νομίσματος.

«Ακούγοντάς την ενισχύθηκε η εμπιστοσύνη μου. Αλλά οφείλω να πω με κάθε ειλικρίνεια ότι η εφαρμογή αυτών των μέτρων δεν θα είναι ένα μακρύ ήρεμο ποτάμι», σημείωσε ο Γουέν Τζιαμπάο.

«Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και το δημόσιο χρέος των ευρωπαϊκών χωρών έχουν όλο και σοβαρότερες επιπτώσεις στον κόσμο. Η Κίνα και η Γερμανία, ως μεγάλες οικονομίες και στρατηγικοί εταίροι, οφείλουν να ενισχύσουν την διεθνή εμπιστοσύνη και να αντιμετωπίσουν μαζί τα προβλήματα», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: