Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΔΗΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ

Η Ελένη της ... διπλανής θαλαμηγού

Χαμό στο Διαδίκτυο έχει προκαλέσει αιχμηρό άρθρο της Αφροδίτης Γραμμέλη (στο «Βήμα»), με τίτλο «Η Ελένη της διπλανής… θαλαμηγού», στο οποίο αναφέρεται στις χλιδάτες διακοπές της Ελένης Μενεγάκη εν μέσω κρίσης και δεν θα το αναρτούσα (με ξέρετε καλά άλλωστε) αν δεν ήταν πρώτον εξαιρετικής αισθητικά γραφής και δεύτερον για να υπογραμμίσω τον ζόφο των δύο δεκαετιών ιδιωτικής τηλοψίας που αντιστάσεως μη ούσης απέπνεαν τα απολύτως τίποτα..

Τα ήθελε και τα έπαθε η όμορφη Ελένη, αφού η ίδια φρόντιζε να μας τροφοδοτεί δεόντως όλο το καλοκαίρι με χορταστικές φωτογραφίες της: την είδαμε σε όλες τις παραλλαγές παραλίας και με όλα τα χρώματα των μαγιό και των παρεό της ντουλάπας της, την είδαμε να κολυμπάει και να λιάζεται σε όλες τις πιθανές πόζες, την είδαμε σε πολυτελείς θαλαμηγούς, την είδαμε σε μπουζουκοσυναυλίες, την είδαμε και μπροστά σε λίαρ τζετ με τον καλό της Ματέο.


Προφανώς δεν της πέρασε καν η ιδέα να προστατέψει τον εαυτό της από μια τόσο γκλαμουράτη υπερέκθεση, σε εποχές μεγάλης ένδειας της πλειονότητας των συμπατριωτών της. Κρίμα. Και την είχαμε για άνθρωπο της πιάτσας που παριστάνει την αφελή…

Από την άλλη, αυτή είναι η Ελένη και αυτό αντιπροσωπεύει χρόνια τώρα: τη φούξια πλευρά της ζωής, χωρίς την οποία δεν ξέρει πώς να πλασάρει τον εαυτό της. Βαδίζει, λοιπόν, την πεπατημένη – για όσο ακόμα «την παίρνει» – λες και ο χρόνος έχει «παγώσει» στο φλούο πλατό της εκπομπής της, σε ένα στοπ καρέ κάποιας άλλης Ελλάδας που της ταίριαζε γάντι.

Μόνο που η Ελλάδα αυτή δεν υπάρχει πια, με την Ελένη να στέκει μετέωρη και χαμογελαστή από συνήθεια (εντάξει, και από έρωτα), ένα φωτογενές, εξωπραγματικό απομεινάρι της. Βεβαίως δεν είναι η μόνη που αδυνατεί να παρακολουθήσει τη συντέλεια της χώρας της.

Πλήθος ανθυποστάρ και ανθυποτηλεπερσόνων, που θα τους είχαμε παντελώς διαγράψει από την υπερφορτωμένη με προβλήματα μνήμη μας αν δεν φρόντιζαν οι ίδιοι να μας υπενθυμίσουν την παρουσία τους, παρέλασαν διαδικτυακά το φετινό, θερμό καλοκαίρι από γνωστές παραλίες και νησιά. Είχαμε μια σκασίλα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: