Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΜΑΚΡΑΝ Η ΗΛΙΘΙΩΔΕΣΤΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΡΑΚΙ

Του Ανωνύμου του Έλληνος

Πρώτο βραβείο ηλίθιας δήλωσης απονέμεται στον κύριο Ντράγκι: «Το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο»! Δηλαδή, οδεύει προς τον θάνατο, αφού η κατάστασή της υγείας του είναι μη αναστρέψιμος! Πήγε ο εν λόγω να κάνει εξυπνακισμό, αλλά η γλώσσα, ως γνωστόν, κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει! 

Χαμένοι στην μετάφραση; Έτσι μας το σέρβιραν βαρύγδουπα εγχώρια έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά παπαγαλάκια των ξένων επιβητόρων και των ντόπιων δοσίλογων. Δεύτερο βραβείο δίνεται δικαίως στην ρήση (δεν θυμάμαι ποιος την είπε): «Και να γυρίσετε στην δραχμή, θα είναι ολέθριο γιατί τα χρέη σας θα τα πληρώσετε σε ευρώ»! Πάρτε και τρία αυγά Τουρκίας, ή από τα τρία το μακρύτερο, ή κάτι ανάλογο στο πολύ-πολύ χυδαίο τους αξίζει, έστω και αν δεν γράφετε λόγω κοσμιότητας!


Τελειώνει, μάγκες, το ευρώ και ας πανηγυρίσουμε την χρεοκοπία και τον εξαφανισμό του! Με ασπιρίνες αλά Μέρκελ και Ολαντρέου δεν γιατρεύονται οι καλπάζοντες καρκίνοι. Ας είχαμε την πρόνοια να την κάνουμε έγκαιρα, γιατί τώρα με την δραχμούλα, την ηρωική, θα είχε αρχίσει κουτσά στραβά να ισορροπεί το εγχώριο νομισματικό σύστημα. Τώρα «ηθελέστα και παθέστα». Τα βουβάλια, που τσακώνονται στον παγκόσμιο πλέον βάλτο, θα λειώσουν και πάλι τα βατράχια.

Α, μην το ξεχάσω! Μια και μίλησα για τον επερχόμενο πόλεμο. Τι θα τρώτε Κουτόφραγκοι όταν θα μιλήσει ο «πατέρας πάντων»; Τα προϊόντα τα ξεριζώσατε, έναντι επιδοτήσεων, την κτηνοτροφία την καταστρέψατε, στην αλιεία διαλύσατε τα παραδοσιακά ψαροκάικα, πάλι με μικρό φιλοδώρημα και εσχάτως σας έφυγε μέσα από τα χέρια και η υψηλή τεχνολογία, προς ανταγωνιστές σας, προς Κίνα μεριά! Ρε, έχει να πέσει πείνα! Δεν σας βάζει μυαλό η ιστορία; Συνεχίστε να σέρνεστε από τον Γερμανικό Νεοναζισμό και θα τρίβετε τα μάτια σας την επόμενη δεκαετία, το πολύ εικοσαετία…

Δεν υπάρχουν σχόλια: