Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ Ο ΣΥΡΟΣ ΥΠΕΞ ΓΙΑ «ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑΣ»

Προηγουμένως ο Αιγύπτιος πρόεδρος ως εκπρόσωπος της Δύσης κατήγγειλε το καταπιεστικό καθεστώς της Συρίας..

Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών, Ουάλιντ Μουάλεμ, κατηγόρησε σήμερα τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, ότι υποκινεί «τη συνέχιση της αιματοχυσίας στη Συρία» αφού ο Μόρσι κατήγγειλε το «καταπιεστικό καθεστώς» της Συρίας στη σύνοδο κορυφής των Αδεσμεύτων στην Τεχεράνη.

«Η συριακή αντιπροσωπεία εγκατέλειψε την αίθουσα για να διαμαρτυρηθεί για το περιεχόμενο της ομιλίας του Μόρσι που (...) συνιστά επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας και (...) μια παρακίνηση για τη συνέχιση της αιματοχυσίας στη Συρία», δήλωσε ο Μουάλεμ, ο οποίος συμμετείχε στη συριακή αντιπροσωπεία, σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση.


Κατά την έναρξη σήμερα της διήμερης συνόδου κορυφής του Κινήματος των Αδεσμεύτων που οργανώθηκε στην Τεχεράνη, έναν από τους σταθερότερους συμμάχους του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο Μόρσι δεν δίστασε να εκφράσει την «αλληλεγγύη (του) στον αγώνα που διεξάγουν οι Σύροι εναντίον ενός καταπιεστικού καθεστώτος που έχει χάσει τη νομιμότητά του».

Η συριακή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Ουάελ αλ Χάλακι αποχώρησε τότε από την αίθουσα, είχε μεταδώσει νωρίτερα το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: