Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ SIEMENS

Παίζουν με τις λέξεις και τις έννοιες για να νομιμοποιήσουν την παρανομία!!

Ανίκανη ακόμη και να συγκαλύψει ένα σκάνδαλο είναι η τρικομματική κυβέρνηση υπό τον Σαμαρά. Κάτω από το βάρος της αποκάλυψης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και των δημοσιευμάτων της "Αυγής", ότι έχει παρέλθει η προθεσμία των 45 ημερών για να κυρωθεί η συμφωνία συμβιβασμού με τη Siemens, και κατά συνέπεια είναι εκπρόθεσμη και άκυρη, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε, χθες, στη Βουλή, προσθήκη με την οποία η ισχύς του συμβιβασμού αρχίζει με την υπογραφή και των δύο μερών.


Νομικά η πρωτοβουλία του υπουργού είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενη, καθώς είναι διεθνώς πρωτότυπο να αλλάζουν όροι υπογεγραμμένης συμφωνίας με πρωτοβουλία του ενός μέρους! Πάντως ο Γ. Στουρνάρας ισχυρίστηκε στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους τού συνέστησε να καταθέσει τη συγκεκριμένη τροπολογία στο νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία συμβιβασμού προβλέπει ότι πρέπει να κυρωθεί από την Βουλή μέσα σε 45 μέρες από τότε που την υπέγραψε η Siemens και ότι οι σχετικές υπογραφές τέθηκαν στις 7 Μαρτίου 2012.

Με την τροπολογία ορίζεται ότι η ισχύς "αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη" και ότι "διαβιβάζεται στη Βουλή για ενημέρωση" και μόνο. Έτσι, με δεδομένο ότι η υπογραφή Στουρνάρα τέθηκε στις 22 Αυγούστου, η κυβέρνηση θεωρεί ότι αίρεται το ζήτημα του εκπροθέσμου και της ακυρότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: