Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

 Επί ένα χρόνο δεν εκτελούν ποινή κάθειρξης για τον Ι. Καρούζο!


Εδώ και ένα χρόνο έχει καταδικαστεί τελεσίδικα ο Ιωάννης Καρούζος σε 8ετή κάθειρξη, αλλά ακόμη δεν έχει εκτελεστεί η ποινή του, αποκαλύπτουν οι Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου. 

Με ερώτηση που κατέθεσαν στους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, αναφέρουν ότι ο εμπλεκόμενος σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος Ι. Καρούζος καταδικάστηκε με την υπ. αριθμ. 937/2011 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πειραιώς (Κακουργημάτων) σε ποινή καθείρξεως 8 ετών, άνευ ανασταλτικού αποτελέσματος, καθώς και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του επί τριετία.


 Όμως η απόφαση αυτή του Τριμελούς Εφετείου Πειραιώς (Κακουργημάτων), η οποία εκδόθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2011, δεν κατέστη δυνατόν να εκτελεσθεί. Ο καταδικασθείς φυγοδικεί, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, διέμενε σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου των Αθηνών!

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ρωτούν τους υπουργούς πού οφείλεται η αδράνεια των διωκτικών αρχών, τι συνέτρεξε και παρέμεινε ανεκτέλεστος η ποινή κάθειρξης 8 ετών και αν κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες ώστε να γίνει σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: