Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Βαθαίνει η κρίση και η διάσταση προέδρου Βουλής - Μαξίμου

Αήθης επίθεση του προέδρου της Βουλής στον Προκόπη Παυλόπουλο

Την τακτική "αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων" φαίνεται ότι υιοθετεί πλέον ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καθώς από την πλευρά του διαρρέονται έγγραφα που υποδηλώνουν ότι και ο Αντώνης Σαμαράς γνώριζε τις καταγγελίες Ζωγραφάκη κατά Καρούζου! Ταυτόχρονα διαψεύδει και τον εαυτό του, καθώς έως τώρα έλεγε ότι δεν γνώριζε την υπόθεση, ενώ εκτιμάται ότι πρόκειται για ακόμα ένα βήμα προς την αποχώρησή του. "Πώς θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου; Γι’ αυτό είναι υπό σκέψιν και η παραίτηση", είπε χθες μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ενώ εκτίμησε ότι "δεν υπάρχουν ουσιαστικές στηρίξεις των κατηγοριών".



Το έγγραφο που αποκαλύφθηκε χθες έχει ημερομηνία 11 Σεπτεμβρίου 2012 (και σφραγίδα πρωτοκόλλου της ειδικής γραμματείας του προέδρου της Βουλής: 12 Σεπτεμβρίου). Απευθύνεται δε στον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ν.Δ. και κοινοποιείται στον πρόεδρο της Βουλής, τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ. 

Πρόκειται για την επανάληψη της γνωστής καταγγελίας του μεσίτη Ιωσήφ Λιβανού σχετικά με το ζεύγος Καρούζου και τις "στοχευμένες κουμπαριές με μεγάλο στέλεχος της Ν.Δ., που προσωπικά εκτιμώ και σέβομαι και με εισαγγελέα εφετών" (εννοεί την κουμπαριά Καρούζου - Μεϊμαράκη - εισαγγελέα Γεράκη).
Υπενθυμίζεται ότι ο Ευ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση μέχρι το δημοσίευμα που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ είχε πάρει την καταγγελία στις 12 Σεπτεμβρίου!

Από την πλευρά του Μαξίμου, διά του εκπροσώπου Τύπου στη Βουλή δηλώθηκε, όταν αποκαλύφθηκε το έγγραφο από την πλευρά του προέδρου της Βουλής, ότι "το γραφείο του πρωθυπουργού πράγματι παρέλαβε μία επιστολή από τις χιλιάδες που παραλαμβάνει κάθε μέρα. Επειδή, σύμφωνα με την καταγγελία, υπήρξε απειλή κατά της ζωής του καταγγέλλοντος, παραπέμφθηκε στον υπουργό Δημοσίας Τάξεως".

Ευ. Μεϊμαράκης σε Πρ. Παυλόπουλο: Γλείψε μου τον π…!

Ενδεικτικό του εκνευρισμού είναι ότι, σύμφωνα με αυτήκοο μάρτυρα, ο πρόεδρος της Βουλής είπε στον Προκόπη Παυλόπουλο, που είχε δώσει συνέντευξη στον "Real": "Προκόπη, σε άκουσα το πρωί που βγήκες να γλείψεις τον Χατζηνικολάου, πήγες να του γλείψεις τον π.... Άμα θες, έλα να γλείψεις τον δικό μου που είναι πιο ωραίος". Η πληροφορία έκανε τον γύρο του Διαδικτύου, το γραφείο Τύπου της Βουλής το διέψευσε και εκ μέρους του Πρ. Παυλόπουλου. Αργότερα ο Πρ. Παυλόπουλος έδωσε τη δική του εκδοχή, που είναι πιο... κόσμια.

-Ευ. Μεϊμαράκης: Γιατί ρε Προκόπη, πήγες το πρωί και έγλειφες τον Χατζηνικολάου;
-Πρ. Παυλόπουλος: Που το κατάλαβες, ρε Βαγγέλη;
-Ευ. Μεϊμαράκης: Μου το είπαν. Εσύ δεν έλεγες για τον εκρηκτικό χαρακτήρα μου;
-Πρ. Παυλόπουλος: Αυτό κατάλαβες;
-Ευ. Μεϊμαράκης: Να ξέρεις ότι όποιος γλείφει τον Χατζηνικολάου είναι απέναντι μου.
-Πρ. Παυλόπουλος: Εγώ δεν γλείφω τον Χατζηνικολάου, άρα δεν με αφορά.

Ο Ευ. Μεϊμαράκης ενημέρωσε ότι έδωσε εντολή να δημοσιοποιηθούν όλα τα πόθεν έσχες του από το 1989 έως σήμερα και ότι θα δώσει εντολή στον νομικό του σύμβουλο να ανοίξουν οι λογαριασμοί του όπου γης. Ευχήθηκε να κάνει το ίδιο και ο Νίκος Χατζηνικολάου, για τον οποίο είπε ότι πλέον "θα ελεγχόμαστε αμοιβαία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: