Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

 Αντιδράσεις για τη δημοσιοποίηση στοιχείων συλληφθέντων στις συγκεντρώσεις


Δεν καταλαβαίνω.. Γιατί; Τίτλοι τιμής είναι.. Εύσημα, παρακαταθήκες του μέλλοντός τους

Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της αστυνομίας να δώσει στη δημοσιότητα  κατόπιν εισαγγελικής εντολής τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες εννέα εκ των 23 συλληφθέντων πριν και κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων και πορειών στο κέντρο της Αθήνας και του Ζωγράφου κατά τις κινητοποιήσεις της 26ης Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για 8 άνδρες και μια γυναίκα ηλικίας από 19 έως 22 ετών.
Για «διαπόμπευση συλληφθέντων διαδηλωτών, ακόμη και νεαρής ηλικίας, κάνει λόγο» η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η δημοσίευση των φωτογραφιών συνιστά πράξη βαρβαρότητας και αποτελεί συνέχεια της «διαπόμπευσης των εκδιδόμενων οροθετικών» προ μηνών.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει επιπλέον ότι η αστυνομία «την ίδια στιγμή που αφήνει τη Χρυσή Αυγή να οργιάζει, μετέρχεται τακτικές που θυμίζουν αυταρχικά καθεστώτα, όταν αντιμετωπίζει όσους διαμαρτύρονται ενάντια στη λιτότητα».

«Η λεηλασία της κοινωνίας που προωθεί η τρόικα εσωτερικού κατ' εντολή των δανειστών, δεν μπορεί να επιβληθεί, παρά μόνο με την αστυνομική αυθαιρεσία και τον κρατικό αυταρχισμό», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί ότι σε βάρος των εννέα συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εκτέλεσης βιαιοπραγιών, στο πλαίσιο διατάραξης της κοινής ειρήνης, από άτομα με καλλυμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου και της κατοχής εκρηκτικών βομβών.

Σύμφωνα με την αστυνομία η δημοσιοποίηση των στοιχείων τους αποσκοπεί στην εξακρίβωση τυχόν τέλεσης άλλων αδικημάτων από τους εννέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: