Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Και ο Ε. Βενιζέλος ήξερε για τον Καρούζο!

 

Συνένοχοι ήταν όλοι σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Καρούζου. Χθες αποδείχθηκε ότι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος γνώριζε το σκάνδαλο και μάλιστα του το είχε καταγγείλει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος αποκάλυψε το θέμα.

Υπάρχει δε και πολιτικό παρασκήνιο, καθώς την Τετάρτη τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που χαρακτηρίζονται "παπανδρεϊκοί" (οι Γιάννης Δριβελέγκας, Μιχάλης Κασσής, Μάρκος Μπόλαρης), δήλωσαν ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης πρέπει να παραιτηθεί από πρόεδρος της Βουλής.


Αργά το βράδυ διοχετεύθηκε εξώδικο του επιχειρηματία Γιώργου Ζωγραφάκη (με ημερομηνία 11 Απριλίου 2011) προς τον τότε πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο που κατήγγειλλε τη δράση του ζεύγους Καρούζου. με το έγγραφο αυτό ουσιαστικά υποδηλωνόταν ότι το ΠΑΣΟΚ ήξερε την υπόθεση και δεν την ερεύνησε.

Η απάντηση στη διαρροή ήρθε από τον βουλευτή Β. Κεγκέρογλου, ο οποίος αποκάλυψε ότι και ο Ε. Βενιζέλος γνώριζε, επειδή στις 8 Σεπτεμβρίου του κατέθεσε αναφορά, και εκείνος του απάντησε στις 25 Οκτωβρίου. 

Στην αναφορά επισυνάπτεται η καταγγελία Ζωγραφάκη κατά Καρούζου στο ΣΔΟΕ. Και ο Ε. Βενιζέλος του απαντά ότι, κατόπιν εντολής του οικονομικού εισαγγελέα, το ΣΔΟΕ Αττικής ενεργεί προκαταρκτική εξέταση για να ελεγχθεί η βασιμότητα των καταγγελιών Ζωγραφάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ε. Μεϊμαράκης "παραπονείται" ότι, ενώ υπήρχαν οι καταγγελίες εις βάρος του, κανείς δεν τον ενημέρωσε ώστε να μην αποδεχθεί να γίνει πρόεδρος της Βουλής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: