Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

 Από το αυτί και στον εισαγγελέα..

 Αλυσιδωτές είναι οι αντιδράσεις μετά τη δημοσίευση λίστας του ΣΔΟΕ όπου υπάρχουν ονόματα σημαίνοντων πολιτικών προσώπων που φέρονται να φοροδιαφεύγουν.

 Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, όλες οι «προβληματικές» περιπτώσεις πολιτικών προσώπων έχουν οδηγηθεί στους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαυραγάνης απαντώντας σε ερώτηση του κ. Νίκου Τσούκαλη (ΔΗΜΑΡ) στο ελληνικό Κοινοβούλιο ανέφερε ότι 


«Όλες οι υποθέσεις που αφορούν πολιτικά πρόσωπα έχουν πάει στον εισαγγελέα και όταν ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα θα υπάρξει ενημέρωση στον αρμόδιο για τα «πόθεν έσχες» αντιπρόεδρο της Βουλής. Τονίζω όμως ότι όταν κάποιος ερευνάται δεν σημαίνει ότι έχει διαπράξει αδίκημα».

Επίσης, εξήγησε ότι θα γίνει αναδιάρθρωση των ερευνητικών μηχανισμών του ΣΔΟΕ έτσι ώστε «να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και παράλληλα τα αποτελέσματα να είναι πλήρως τεκμηριωμένα». Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός έχει ήδη ενημερώσει ότι θα «ενισχυθούν» οι μηχανισμοί με 1.000 άτομα προσωπικό.

Τέλος, ο κ. Μαυραγάνης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάντζα σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης και τα σχολικά κτίρια, είπε ότι «θα εκταμιευτούν προς τους Δήμους επιπλέον 15.000.000 ευρώ ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: