Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Αποχώρησε ο Κακλαμάνης λόγω Κωνσταντοπούλου



Θέατρο Βουλή: Λίστα Λαγκάρντ.. (ή λίστα των ληστών)..
Απόψε πρωταγωνιστούν .. Κωσταντοπούλου, Νεράτζης, Σαχινίδης και Απόστολος Κακλαμάνης


Την έντονη αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου προκάλεσε η κατάθεση του Φίλιππου Σαχινίδη   για τη λίστα "Λαγκάρντ", 

και επικαλούμενη γραπτές απαντήσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών προς βουλευτές αλλά και συνεντεύξεις του σε Μέσα Ενημέρωσης αναφορικά με καταθέσεις Ελλήνων σε Ελβετικές Τράπεζες, τον κατηγόρησε ότι αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας.




Η ζωή Κωσταντοπούλου ωστόσο επέμεινε προκαλώντας την αντίδραση τόσο του προέδρου της επιτροπής Αναστάσιου Νεράτζη όσο και του Απόστολου Κακλαμάνη ο οποίος αποχώρησε διαμαρτυρόμενος

Αναστάσιος Νεράντζης (πρόεδρος Επιτροπής Θεσμών): «Επιτέλους κυρία μου. Ρωτάτε επί 42 λεπτά και έχετε κάνει 7 γύρους ερωτήσεων. Έλεος...».

Ζωή Κωνσταντοπούλου (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): «Αντί να επιπλήττετε εμένα θα έπρεπε να το κάνετε για τον υπουργό που δεν απαντάει σε τίποτα επί της ουσίας».

Απόστολος Κακλαμάνης (βουλευτής ΠΑΣΟΚ). «Παριστάμεθα ως μάρτυρες να επιπλήττετε και να απευθύνετε ένα κατηγορητήριο, σαν να είστε στη τηλεόραση. Σεβαστείτε μας τέλος πάντων. 

Αποχωρώ γιατί δεν θέλω να συμμετάσχω σε αυτό τον ευτελισμό της Επιτροπής...».

Ζωή Κωνταντοπούλου: «Δεν θα καταπιούμε τη γλώσσα μας. Με αυτού του είδους τις παρεκβάσεις διευκολύνετε εκείνον που δεν θέλει να απαντήσει...».

Αναστάσιος Νεράντζης: «Ουαί και αλίμονο αν μπορεί κάποιος να διευκολύνεται από αυτό...».

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δεν γνωρίζατε κ. Σαχινίδη για τη λίστα; ...Πέστε μας αν ενημερωθήκατε από τον κ. Βενιζέλο; Δεν έχετε ανταλλάξει κουβέντα μαζί του; Δεν είστε στο ίδιο κόμμα, δεν ήσασταν στο ίδιο υπουργείο;...».

Φίλιππος Σαχινίδης: «Η δήλωση μου είναι σαφής. Καθ΄ όλο το διάστημα που είχα καθήκοντα υπουργού ή υφυπουργού Οικονομικών δεν έλαβα καμία γνώση για το θέμα αυτό. Μετά την σαφή αυτή δήλωση όλες ο άλλες ερωτήσεις δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο και δεν μπορώ να προσφέρω τις υπηρεσίες μου...».

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δεν απαντάτε επί της ουσίας...».

Αναστάσιος Νεράντζης: «Εμείς θα κρίνουμε αν απέφυγε ή διολίσθησε. Καταθέτει αυτά που νομίζει και αναλαμβάνει και την ευθύνη αν δεν απάντησε».

Σπύρος Χαλβατζής (βουλευτής ΚΚΕ): «Η τροπή που πήραν τα πράγματα επιβεβαιώνει αυτό που υποστηρίζουμε ότι η όλη διαδικασία γίνεται για αποπροσανατολισμό...»

Σταύρος Κοντονής (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Οι σοβαρές αντιθέσεις που καταδεικνύονται από τις καταθέσεις των πρώην υπουργών Οικονομικών και των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ καταδεικνύουν τις πολιτικές ευθύνες που είχε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: