Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων



ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ και στην ΕΣΗΕΑ

  Λιάτσου και Στουρνάρα γωνία…

                                                                                                           30/10/2012
Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων καταδικάζει την αναλγησία του κυβερνητικού συνεταιρισμού, που με το τρίτο μνημόνιο  εκτελεί εν ψυχρώ ότι έχει απομείνει στην κοινωνία , τα αίσχη στην  ΕΡΤ και σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ, αλλά και την συνειδητή εμπλοκή προθύμων  σε όλα αυτά, στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Οι εκπρόσωποι της ΚΕΔ στο ΔΣ αποχώρησαν σε ένδειξη πολιτικής  διαμαρτυρίας από τη συνάντηση με την διοίκηση της ΕΡΤ, που αρνείται να ανακαλέσει τις αντιδημοκρατικές της αποφάσεις και από τη συνεδρίαση του ΔΣ, καταγγέλλοντας:


-την πρωτοφανή συμπεριφορά  του Δ. Τρίμη, που υποδύεται ακόμη τον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, όταν έχει παραιτηθεί  όλο σχεδόν το ψηφοδέλτιο του( εκλεγμένοι και αναπληρωματικοί) και από χθες το μεσημέρι κωλυσιεργεί αναβάλλοντας συνεχώς τη συζήτηση για  απεργία στην  ΕΡΤ, όπως  υποδείξαμε ή  ως αφετηρία το μπλοκάρισμα  με στάση εργασίας , του χθεσινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων.
Η απάντηση πρέπει να είναι απεργία διαρκείας και στην  ΕΡΤ.

-την άρνηση του να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση το κρίσιμο ζήτημα της κατάθεσης τροπολογίας από την Κυβέρνηση , με την οποία ανοίγει ο δρόμος για ένταξη των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ, για να μην εκτεθούν δικοί του άνθρωποι στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και στον ΕΔΟΕΑΠ, που είναι μέσα στο βρώμικο παιχνίδι, κόβοντας παροχές, συντάξεις και ζωές.

-την υφαρπαγή του αγγελιοσήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς να ανοίξει μύτη και  το  κουκούλωμα των ευθυνών για την ληστεία στα αποθεματικά των ταμείων, με στόχο να ακυρωθεί  de facto ή έρευνα που έχει διατάξει ο οικονομικός Εισαγγελέας κ Πεπόνης, ώστε να μην βγουν στο φώς άπλυτα και ευθύνες.

-την μεθόδευση του, σε συνεργασία με μέλη της εφορευτικής επιτροπής, με την ανοχή και άλλων παρατάξεων, να «μαγειρέψουν» τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών, ώστε να μπορέσει να βαφτίσει μέλος του ΔΣ, άτομο που σύμφωνα με το καταστατικό δεν δικαιούται να  είναι ούτε αναπληρωματικό. Ξανάκανε δηλαδή χθες με τους εταίρους του  τις εκλογές του Μαΐου  του 2011, ερήμην του….. Οκτωβρίου του 2012.

-την  πραξικοπηματική του ενέργεια να κλείσει τα μικρόφωνα  του ΔΣ, με την εκκωφαντική σιωπή της ΔΗΜΑΡ και τις ευλογίες της κυρίας ένα βήμα δεξιά του,
απαγορεύοντας επιλεκτικά την μαγνητοφώνηση, ώστε να μην υπάρχουν στα  πρακτικά της συνεδρίασης καταγγελίες και τοποθετήσεις, που δεν τον συμφέρουν, μήπως και τους τσακώσουν.

Η ΚΕΔ εκφράζει και τώρα την αμέριστη συμπαράσταση της σε όλους τους διωκόμενους συναδέλφους σε κάθε ΜΜΕ  αλλά η προχθεσινή καρατόμηση  Αρβανίτη και Κατσίμη στην  Πρωινή Ενημέρωση  και η απόπειρα φίμωσης του Βαξεβάνη, αποκαλύπτουν ότι  η πολιτική πτώχευση τρέμει την Ενημέρωση.

Ε μπορεί τέτοιες ώρες να εκφράζει τον κλάδο ο Τρίμης;
Υπάρχουν και όρια...

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων


Δεν υπάρχουν σχόλια: