Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου,


εμπλέκουν και τον μεγαλοεπιχειρηματία Γερμανό 


Διαχωρίζεται, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, σκέλος της υπόθεσης των «παράνομων αμοιβών» του προφυλακισμένου 'Ακη Τσοχατζόπουλου, κατόπιν σχετικού αιτήματος του ανακριτή της υπόθεσης, ώστε να ερευνηθεί ο ρόλος πολύ γνωστού επιχειρηματία, που έστειλε μεγάλο χρηματικό ποσό σε μία από τις «αμαρτωλές εταιρίες» που αποδίδονται στον πρώην υπουργό.


Εν αναμονή της έκδοσης βουλεύματος για την παραπομπή ή μη του πρώην υπουργού και των προσώπων που εμπλέκονται στην διακίνηση «μαύρου» πολιτικού χρήματος, υπόθεση για την οποία η ανάκριση έχει περατωθεί και ήδη η δικογραφία βρίσκεται σε Εισαγγελέα Εφετών για την υποβολή πρότασης, το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο δίνει «πράσινο φως» στον ανακριτή της υπόθεσης για την διερεύνηση νεώτερων στοιχείων.

Η υπόθεση αφορά την έρευνα για την προμήθεια των υποβρυχίων, στο πλαίσιο της οποίας προέκυψε εμπλοκή πολύ γνωστού επιχειρηματία, με έμβασμα μεγάλου χρηματικού ποσού, που έστειλε σε εταιρία του στενού συνεργάτη του Τσοχατζόπουλου, επίσης προσωρινά κρατούμενου, Γιώργου Σαχπατζίδη.

Το βούλευμα (αριθμ 3868) δέχεται διαχωρισμό της κύριας δικογραφίας και ουσιαστικά επιτρέπει στον ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή να προβεί σε έρευνα για τον ρόλο του εν λόγω επιχειρηματία και άλλων προσώπων που προέκυψε ότι εμπλέκονται στην λεγόμενη επιχείρηση απόκρυψης μεγάλων χρηματικών ποσών που είχε στηθεί μέσω δεκάδων εταιριών για να μην «φαίνονται» οι παράνομες αμοιβές του πρώην υπουργού.

Ο ανακριτής της υπόθεσης έχει στα χέρια του στοιχεία για έμβασμα 1.470.000 ευρώ προερχόμενο από την εταιρία LUDWIG SA, συμφερόντων του ελεγχόμενου πλέον επιχειρηματία, το οποίο φαίνεται να καταλήγει στην ιταλική εταιρία S.D.G. S.r.I. που έχει εκπρόσωπο τον Γιώργο Σαχπατζίδη.

Τα χρήματα αυτά, φαίνεται να εμβάστηκαν τμηματικά από τον Ιούλιο ως τον Αύγουστο του 2007 στην τράπεζα BIVERBANKA στην Ιταλία όπου ο Γ. Σαχπατζίδης διατηρεί λογαριασμό. Κατά τις δικαστικές αρχές ο συγκεκριμένος λογαριασμός φαίνεται να αποδέχεται χρηματικά ποσά, που, σε μεγάλο μέρος τους, αφορούν «μίζες» για τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων με τα υποβρύχια και τα TOR-M1.

Ο επιχειρηματίας που τίθεται στο ανακριτικό στόχαστρο, είχε συνάψει συμφωνία προκειμένου η εταιρία του να εκτελέσει συγκεκριμένα αντισταθμιστικά έργα στο πλαίσιο των συμβάσεων για την προμήθεια του Πολεμικού Ναυτικού με υποβρύχια από τη γερμανική εταιρία Ferostaal.

Ενώπιον του ανακριτή έχει ήδη καταθέσει στέλεχος της επίμαχης επιχείρησης και, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι τα χρήματα αυτά αφορούν επιστροφή μέρους ποσού που είχε δοθεί για την επένδυση, συνολικού ύψους τριών εκατομμυρίων δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: