Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

 Η απόλυτη πρόκληση κατά του λαού
Διαφημίζει αναίσχυντα ο Χατζηδάκης στις ΗΠΑ την λαϊκή εξαθλίωση και το ξεπούλημα!!


«Μέσα σε μόλις τρία χρόνια, με μεγάλο κόστος, οι Ελληνες πετύχαμε όσα λίγες χώρες στη σύγχρονη οικονομική ιστορία». Με τη φράση αυτή διαφήμισε σε ομιλία του σε «Φόρουμ Επενδυτών» στις ΗΠΑ ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, το ...κατόρθωμα της τρικομματικής κυβέρνησης και των δύο προηγούμενων (ΠΑΣΟΚ - Παπαδήμου) να φτωχοποιήσουν εκατομμύρια Ελλήνων, να τους στείλουν στην ανεργία και στην απόγνωση.


Δε δίστασε, μάλιστα, να αναφέρει και συγκεκριμένα στοιχεία, προφανώς για να δελεάσει το επιχειρηματικό ακροατήριο να έλθει να κάνει κερδοφόρες μπίζνες στη χώρα μας, όπως:
  • «Το εργατικό κόστος ανά μονάδα αναμένεται να μειωθεί σε περισσότερο από 15% κατά την περίοδο 2010 - 2013.
  • Μεταρρυθμίσαμε το θεσμό της διαιτησίας, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη διαδικασία της μισθολογικής ωρίμανσης, της επέκτασης των συλλογικών συμβάσεων κ.ά.
  • Και, γενικώς, εισήχθη το στοιχείο της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις»!
Και βέβαια δεν παρέλειψε να διαφημίσει επίσης το γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων περιλαμβάνει τα πάντα: Από τις δημόσιες υποδομές (δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια) και την ακίνητη περιουσία (πάνω από 70.000 ακίνητα) μέχρι και τις δημόσιες επιχειρήσεις (ΕΛΤΑ, ΔΕΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ κ.ά.).

Αυτοί δεν έχουν πλέον κανέναν ενδοιασμό να ομολογήσουν, να υπερηφανευτούν και να διαφημίσουν ότι φτωχοποιούν το λαό και ξεπουλούν τα πάντα για να ξεπεράσουν όσο γίνεται πιο αναίμακτα την κρίση τα μονοπώλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: