Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Προσφεύγουν στο Δικαστήριο για την Ελλάδα


Την πρόθεση του κόμματός του να προσφύγει στο ομοσπονδιακό συνταγματικό δικαστήριο εναντίον της απόφασης που ελήφθη, σήμερα, στο γερμανικό κοινοβούλιο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Αριστεράς» (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι, με δήλωσή του στην Osnabruecker Zeitung.

Ο κ. Γκίζι επισημαίνει ότι, τόσο η μείωση των επιτοκίων για τα δάνεια της Ελλάδας, όσο και οι σχεδιαζόμενες απευθείας μεταφορές κερδών της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας προς την Ελλάδα, δεν καλύπτονται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες.


Διευκρινίζεται ότι πρόθεση της «Αριστεράς» είναι να εντάξει την προσφυγή της στην εκκρεμούσα υπόθεση για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), για την οποία το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάνθηκε τον Σεπτέμβριο, εγκρίνοντάς τον, αλλά μόνο κατ' αρχήν, ενώ εκκρεμεί η επίσημη απόφαση. 

Θα πρέπει εδώ να διευκριστεί πως βουλευτής της Γερμανικής αριστεράς που είχε καταψηφίσει την δανειοδότηση της χώρας μας, τόνισε για μια ακόμη φορά πως στόχος της άρνησης δεν είναι ο ελληνικός λαός αλλά οι Έλληνες τραπεζίτες. Θα πρέπει όλη η Ευρώπη να πληροφορηθεί πως όσα χρήματα δόθηκαν ή θα δοθούν στην Ελλάδα δεν γεμίζουν τις τσέπες του λαού αλλά τα θησαυροφυλάκια των τραπεζιτών..

Δεν υπάρχουν σχόλια: