Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

 Ένας ακόμη στα σίδερα,


..χιλιάδες τα λαμόγια στα σαλόνια..


Στη φυλακή οδηγείται μετά τη μαραθώνια απολογία του ο πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ Κώστας Βασιλάκος, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της απάτης εις βάρος του Οργανισμού. 

Την ίδια ποινική μεταχείριση επιφύλαξαν οι δικαστές σε δύο ακόμη συγκατηγορούμενούς του, ενώ άλλοι δύο που συμπλήρωναν τον κατάλογο των συλληφθέντων για την ίδια υπόθεση αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.


Οι πέντε οδηγήθηκαν σήμερα στον ανακριτή ενώ σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κακουργηματικής φύσεως αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρας απάτης και πλαστογραφίας.


Ο ειδικός σύμβουλος του πρώην γ.γ. του ΕΟΤ κατηγορείται επίσης για υπεξαίρεση στην υπηρεσία.
Οι κατηγορούμενοι είχαν ζητήσει προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα. Εκτός του πρώην ειδικού συμβούλου, απολογήθηκαν ένας 44χρονος επιχειρηματίας, μία γυναίκα και ένας άντρας 29 ετών, μέτοχοι εταιρείας και ένας 44χρονος συνεργάτης της ίδιας εταιρείας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν προσκομίστηκε επιταγή του Οργανισμού στην Τράπεζα της Ελλάδος για ποσό 147 χιλιάδων ευρώ που φαινόταν να αφορά οφειλή προς εταιρεία ξενοδοχειακών παροχών της Σύρου. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΕΟΤ ειδοποίησαν την τράπεζα ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια οφειλή.

Η επίμαχη επιταγή φέρεται να είχε πλαστογραφημένη υπογραφή του πρώην γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Νίκου Καραχάλιου και για την είσπραξή της είχε εκδοθεί αντίστοιχο πλαστογραφημένο τιμολόγιο της εταιρείας, οι υπεύθυνοι της οποίας είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

Εν τω μεταξύ αποφασισμένη να προχωρήσει σε βάθος τους ελέγχους στον ΕΟΤ, προκειμένου να ρίξει άπλετο φως στα οικονομικά του Οργανισμού εμφανίζεται η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία εμφανίζεται πολύ ενοχλημένη με την υπόθεση της υπεξαίρεσης από τον ειδικό σύμβουλο του πρώην γενικού Γραμματέα του Οργανισμού και επιζητεί να ξεκαθαρίσουν όλα μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας.

Πληροφορίες από το υπουργείο αναφέρουν ότι η κ. Κεφαλογιάννη ενημέρωσε αμέσως για το θέμα αυτό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ αναμένεται για την προσεχή Δευτέρα συνάντηση παραγόντων των δυο υπουργείων, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες του ελέγχου.

Πάντως σε ό,τι αφορά τον ειδικό σύμβουλο και από το υπουργείο αναγνωρίζουν ότι το βιογραφικό του ήταν υπεράνω πάσης υποψίας, αν και το τελευταίο διάστημα είχε συχνές έριδες με υπαλλήλους του ΕΟΤ, ενώ φέρεται να είχε δανεισθεί χρήματα και από υπαλλήλους του οργανισμού γιατί αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: