Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Διαδίκτυο.. Τα διαμάντια είναι σπάνια..





Ευγένιος Ανδρικόπουλος



Δυο τρεις κουβέντες για το διαδίκτυο.. 

Πρόκειται περί ενός Μέσου Επικοινωνίας «θείου», αν ήταν απαλλαγμένο από προβοκατόρικες επεμβάσεις και στην περίπτωση  που κάποιος γνωρίζει γιατί και πώς να του κάνει χρήση. Να  διαθέτει εξ αντικειμένου την παιδεία της αποφλοίωσης  του πυρήνα από το προβαλλόμενο μήνυμα, είτε εκ της εγκάθετης συστημικής προπαγάνδας η της παπάρας ενός εκάστου σαλταρισμένου, που δεν διδάχθηκε ποτέ, πως η επιδιωκόμενη δημοσιότητά του,  είναι δίκοπο μαχαίρι και πάντα εξαρτάται από το «εσύ» και όχι από το εγώ.. 

Γιατί το «εσύ» είναι ο καθρέφτης του «εγώ».



Για να εξηγούμαστε. Αυτό δεν σημαίνει καθ’ υποχρέωση πως το «εσύ» δεν σφάλλει. Σημαίνει πως σύμφωνα με την παιδεία τις εμπειρίες και τα βιώματά του ιχνογραφεί την εικόνα που έχει μπροστά του. Αν για παράδειγμα εξαναγκάσετε μια χαζοξανθιά ή  έναν Γιάπη σε δείπνο με τον Νάουμ Τσόμσκι, στο σφύριγμα της λήξης του θα αναστενάξουν από ανακούφιση.




Η ερμηνεία της αντίδρασης δεν βρίσκεται φυσικά στο ότι ο Τσόμσκι είναι βαρετός ή ηλίθιος. Συνέβη γιατί επέλεξε λάθος κατοικίδια για να περάσει την βραδιά του.. Κατά κανόνα από εκείνα που «δεν ξέρουν αν κάτι είναι, αν δεν ήξεραν πως αυτό θα έπρεπε να είναι».



Κάτι σαν να λέμε αν δεν έχεις δει στην ζωή σου νύχτα την κονσόλα του πιλοτηρίου ενός αεροσκάφους, εύκολο είναι να εκλάβεις την πρώτη φορά τις φωτεινές της ενδείξεις  για χάντρες γυαλιστερές,  ιδία αν είσαι φύλαρχος ιθαγενής όπως η χαζοξανθιά και ο Γιάπης.



Επομένως και για την προσωπική σας ηρεμία, από την στιγμή που είστε αποφασισμένος ή αποφασισμένη να την θέτετε σε δοκιμασία ταξιδεύοντας στο Facebook ή στο Twitter.. 



Στο διαδίκτυο, θα επιδιώκετε πάντα και επίμονα να μαθαίνετε τον εκδότη, κάθε -κατά την άποψή σας- παπαριάς ή σοφίας που ακουτε ή διαβάζετε. Διαφορετικά παραγράψτε την. Σαν να μην την αναγνώσατε ποτέ. Εκτός και αν το ταξίδι σας έχει ερευνητικούς ή διασκεδαστικούς σκοπούς..



Τότε ναι, θα συγκεντρώσετε πλήθος αξιοποιήσιμων στοιχείων. Στην πρώτη περίπτωση γιατί θα εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας με το αρνητικό κέρδος τού ότι ο Έλλην μαλάκας, είναι είδος ευρύτατα διαδεδομένο. Κάτι σαν πλεονάζον και σε υπερεπάρκεια άχρηστο προσωπικό.. Και στην δεύτερη με την διαπίστωση πως στην αντίπερα όχθη, υπάρχει κάποιο μεταξύ του πέντε και του δέκα επί τοις εκατό ποσοστό των χρηστών, που διαθέτει γνώσεις και χιούμορ εξαιρετικά.



Απελπισία. Μόνον πέντε με δέκα επί τοις εκατό. Όσο και εκείνοι που αντιστάθηκαν στην δικτατορία με τους υπόλοιπους βαλτωμένους στην υποταγή τους, ανεξαρτήτως του αριθμού των κατά δήλωσή τους αντιστασιακών που ξεπλύθηκαν  στα κομματικά πλυντήρια της αστικής δημοκρατίας μετά. .. Κατέληξε η καταγραφή των αντιστασιακών να υπερβαίνει τον πληθυσμό όπως οι επιδοτούμενες γεωργικές περιοχές την γεωγραφική έκταση της Ελλάδας.

'Η εκείνοι που το σαράντα με όπλο την ανυπότακτη συνείδησή τους πήραν πρώτοι και  ξέσκεποι τα απάτητα βουνά με τους μαυραγορίτες και τους Γερμανοτσολιάδες να τους αρπάζουν το βιος στον κάμπο. 

Ακόμη, ακόμη και εκείνοι που ξεκίνησαν ξυπόλητοι την απελευθερωτική μας επαναστατική οδύσσεια,  με την πολυπληθή ουρά και την επίσημη εκκλησία συνωστισμένες πίσω από το "σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω"..



Έτσι είναι.. Πάντοτε έτσι ήταν.. Τα διαμάντια είναι σπάνια και λάμπουν ακόμη και μέσα στα σκουπίδια.. Της υφηλίου, της χώρας, του Νομού, του Δήμου και πιο σύγχρονα του παγκόσμιου χωριού που ονομάζεται Διαδίκτυο.. Μόνο προσοχή. Λάμπουν και οι καθρέφτες όταν αντανακλούν τον ήλιο..


Καλή, δημιουργική και κυρίως ανατρεπτική χρονιά..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς αλήθειες γράφεις!!!!!!!!!!!!!!!