Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

 Χειροπέδες στη γαλάζια κουμπάρα


Απίστευτο!! Ευδοκιμεί αυτό το είδος των παρασίτων στον κομματόκηπο της Δεξιάς; 


Στις φυλακές οδηγήθηκε μετά την απολογία της στον ανακριτή η 52χρονη μεταφράστρια-μεσίτρια και υποψήφια στις τελευταίες εκλογές στην Α' Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, που κατηγορείται ότι ήταν μεταξύ των τριών «εγκεφάλων» του πολυμελούς κυκλώματος που έστησε δεκάδες «λευκούς» γάμους για την ελληνοποίηση αλλοδαπών κυρίως από τη Γεωργία.

Παράλληλα από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ανάμεσα σ΄αυτούς που βοήθησαν και τέλεσαν εικονικούς γάμους ήταν και δύο στελέχη της γεωργιανής μαφίας της λεγόμενης «Vor Zakone» (Κλέφτες του Nόμου), που η δράση της επεκτείνεται σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης και την ίδια τη Ρωσία, ενώ εδώ και πολλά χρόνια έχουν βάλει πόδι και στην Ελλάδα και κυρίως στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.


Η Μάρθα Τσαρτίδου, η οποία αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, κατά την απολογία της στη Β' ειδική ανακρίτρια, ισχυρίσθηκε ότι λόγω των γνωριμιών της μεσολάβησε σε κάποιους δήμους και στην περιφέρεια για κάποιες υποθέσεις απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας, οι οποίες, όμως, υποστήριξε, πληρούσαν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις. Και ότι αυτό το έκανε για ανθρωπιστικούς λόγους. Οι ισχυρισμοί της πάντως δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή που ομόφωνα την έκριναν προσωρινά κρατούμενη για να οδηγηθεί στη συνέχεια στις φυλακές.

Παράλληλα ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ αφέθηκε ο 36χρονος δικηγόρος, που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο κύκλωμα. Χτες απολογήθηκε στην ανακρίτρια η φερόμενη ως «εγκέφαλος», η 40χρονη Γεωργιανή, αποκαλούμενη και «Μαντόνα», η οποία προφυλακίστηκε όπως και ο άνδρας της και ο αδελφός της. Μία υπάλληλος του Δήμου Ωραιοκάστρου και ένας υπάλληλος της Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης, που εμπλέκονται στην υπόθεση, μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Πηγή: Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: