Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

 Στην μάχη κατά της τοκογλυφικής καμόρας από την Πέμπτη και οι ναυτεργάτες..



"Ηττάται μόνον εκείνος που δεν αγωνίζεται"..
 


Σε 48ωρη απεργία με προοπτική κλιμάκωσης «κατεβαίνουν» από τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης οι ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων σε όλα τα λιμάνια της χώρας και ήδη οι δυνάμεις των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, σηκώνοντας το βάρος της προετοιμασίας στους ώμους τους, «οργώνουν» λιμάνια, καράβια, ναυτότοπους απευθύνοντας το κάλεσμα:  

Ο αγώνας αυτός να αποτελέσει αναμέτρηση στα ίσια με τους εφοπλιστές και την αντιλαϊκή πολιτική συγκυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου (ΥΝΑ) «Ανασυγκρότηση του ΥΝΑ και άλλες διατάξεις» δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών και εφησυχασμού. Προετοιμάζει καράβια - εργασιακά γκέτο της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και επικίνδυνα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

 
«Ολοι οι ναυτεργάτες στην απεργία»

Στο λιμάνι του Πειραιά, οι δυνάμεις των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων δεν άφησαν καράβι για καράβι. «Β. ΚΟΡΝΑΡΟΣ», «ΕΛΥΡΟΣ», «ΟΛΥΜΠΙΚ ΤΣΑΜΠΙΟΝ» «ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΛΑΣ», κουβέρτα και μηχανοστάσια μετατράπηκαν σε χώρος συσκέψεων για το πώς καλύτερα θα οργανωθεί η απεργία. Και δεν είναι μόνο αυτά που έρχονται. Η συντριπτική πλειοψηφία των πληρωμάτων στα ακτοπλοϊκά πλοία είναι απλήρωτοι τουλάχιστον 6 μήνες.

«Δεχόμαστε κατά μέτωπο επίθεση και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά. Θέλουν και στα καράβια εργάτες χωρίς δικαιώματα. Είδατε στα κρουαζιερόπλοια όπως το ZENITH τι επικρατεί. Εργασιακό χάος. Οι εφοπλιστές θέλουν να καθορίζουν πόσοι θα είναι στα καράβια, σε ποια νησιά θα πηγαίνουν, να δουλεύουμε όσο μας λένε και να παίρνουμε όσα μας δίνουν. Ολα για να αυξάνουν την κερδοφορία τους. Θα το επιτρέψουμε;» ανέφερε ο Θωμάς Παπάς πρόεδρος του «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» προς τα πληρώματα.

«Είμαστε απλήρωτοι μήνες και από τις εταιρείες μάς λένε περιμένετε να πάρουμε δάνειο για να σας ξοφλήσουμε. Ομως, η ΔΕΗ και το στομάχι δεν περιμένουν. Τώρα θέλουν να μας τα πάρουν όλα και πρέπει να αντιδράσουμε», ανέφερε ένας ναυτεργάτης στη διάρκεια των συζητήσεων, ενώ ένας ακόμα συμπλήρωσε: «Υπάρχουν συνάδελφοι που φοβούνται ότι αν απεργήσουμε θα μας διώξουν. Ομως τώρα έχουμε καινούργια κατάσταση. Αυτοί δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Αν καθίσουμε στα αυγά μας είμαστε σίγουρα χαμένοι. Αν αγωνιστούμε σίγουρα κάτι θα πετύχουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: