Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

 Ρέει στους δρόμους το αίμα στην Αίγυπτο..


Χούντα είναι αλλά δεν θα περάσει συνθηματολογούν οι εξαγριωμένοι διαδηλωτές


Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν τη νύχτα σε διάφορες πόλεις της Αιγύπτου, κατά μήκος της Διώρυγας του Σουέζ καθώς χιλιάδες πολίτες βγήκαν και πάλι στους δρόμους να διαδηλώσουν αυτή τη φορά για την απαγόρευση κυκλοφορίας που διέταξε η κυβέρνηση. 

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 10 τραυματίστηκαν στην πόλη Πορτ Σάιντ, όπου ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε σε αστυνομικά τμήματα.


 
Στο Κάιρο, επίσης πολλοί ήταν αυτοί που αψήφισαν την εντολή της κυβέρνησης και βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν φωνάζοντας συνθήματα όπως “κάτω ο Μοχάμεντ Μόρσι, κάτω η κατάσταση έκτακτης ανάγκης”, ενώ κάποιοι έβαλαν φωτιά σε οχήματα της αστυνομίας.

Διαδηλώσεις ξέσπασαν και στην Αλεξάνδρεια, το Λιμάνι Σαίντ, την Ισμαηλία και το Σουέζ, ενώ οι τρεις τελευταίες πόλεις κηρύχθηκαν χθες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο μεταξύ, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Μόρσι απέρριψαν την έκκληση του αιγύπτιου προέδρου για εθνικό διάλογο προκειμένου να βρεθεί μια λύση και να κατευνάσει η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες και έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 50 ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: