Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ, ΟΣΕ και Προαστιακό σήμερα

 
Με επιστράτευση απειλεί και αυτούς η καθεστωτική χολέρα.. 



Δεν θα κινηθούν ούτε τη Δευτέρα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ σε Αθήνα και Πειραιά, παρά τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία των εργαζομένων. Ακινητοποιημένα θα είναι επίσης τα τρένα και ο Προαστιακός. Με επιστρατευμένο προσωπικό λειτουργεί το Μετρό και το Τραμ.
 

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους. Ωστόσο, επισπεύδουν τη Γενική Συνέλευσή τους ανακοινώνοντας ότι θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα αντί για την Τρίτη, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Μένει να φανεί αν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ θα επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους ανάλογα με τις εξελίξεις.
Με επιστράτευση απειλεί η κυβέρνηση

 

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, εμφανίζεται ένα βήμα πριν από την επιστράτευση και των εργαζόμενων στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ, όπως έκανε και στην περίπτωση των μέσω σταθερής τροχιάς.
«Μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της διοίκησης της Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΟΣΥ)και να λύσουν την απεργία. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της» αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών.
 

Η διοίκηση της ΟΣΥ αρνείται να συζητήσει με τους εργαζόμενους το ενιαίο μισθολόγιο, η μη εφαρμογή του οποίου είναι το αίτημα των απεργών, δηλώνει ωστόσο έτοιμη να συζητήσει για όλα τα ζητήματα. Η διοίκηση της εταιρείας αναμένεται να προσφύγει τη Δευτέρα εκ νέου στη Δικαιοσύνη. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις απεργίες σε τρένα και Προαστιακό σιδηρόδρομο
 

Την Κυριακή, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του «Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών» για πάγωμα της επίταξης. Η απόφαση δεν αφορά μόνο την επιστράτευση των εργαζόμενων, αλλά και την επίταξη της χρήσης των ακινήτων της «Αττικό Μετρό ΑΕ» και της «ΣΤΑΣΥ ΑΕ» που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: