Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

 Κομισιόν: 59 ημέρες εργασίας για τις γυναίκες ώστε να εξισωθούν μισθολογικά με τους άνδρες!!


Μ' έναν σμπάρο δυο τρυγόνια για τους καπιταλ(η)στές:


Διαίρεσαν δια δύο τον μισθό του ανδρός για να βγάλουν και τις γυναίκες στην παραγωγή τους !!


Οι γυναίκες εξακολουθούν να αμείβονται αρκετά λιγότερο από τους άνδρες στην Ε.Ε, με τη μισθολογική διαφορά να αγγίζει το 16,2%. Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες πρέπει να εργάζονται επιπλέον 59 ημέρες ετησίως για να κερδίσουν τον ίδιο μισθό με τους άνδρες, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Κομισιόν, με αφορμή την ευρωπαϊκή ημέρα μισθολογικής ισότητας στις 28 Φεβρουαρίου.





Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βίβιαν Ρέντινγκ, σημείωσε ότι η μισθολογική διαφορά παραμένει πολύ μεγάλη, αν και μειώθηκε το μισθολογικό χάσμα τα τελευταία χρόνια. Απέδωσε το κλείσιμο της ψαλίδας στη μείωση των αποδοχών των ανδρών και όχι στην αύξηση των αποδοχών των γυναικών, εν μέσω  οικονομικής κρίσης.  

Η Κομισιόν επισημαίνει ότι το ποσοστό των ανδρών που απασχολούνται σε μερική απασχόληση ή με λιγότερο ικανοποιητικά αμoιβόμενες συνθήκες έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.
 
«Η αρχή της ίσης αμοιβής για ίση εργασία κατοχυρώνεται στις Συνθήκες της ΕΕ από το 1957 και είναι πλέον καιρός να γίνει παντού πράξη» δήλωσε η κ. Ρέντινγκ. 
 
 «Η ισότητα ανταμείβει»
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει έμφαση στο κοινοτικό πρόγραμμα «Η ισότητα ανταμείβει», που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των εταιρειών για τη σκοπιμότητα της ισότητας και της ίσης αμοιβής μεταξύ των δύο φύλων. 
 
Με τις προκλήσεις της δημογραφικής αλλαγής και την αύξηση των ελλείψεων δεξιοτήτων, στόχος της πρωτοβουλίας είναι να βελτιώσει την πρόσβαση των επιχειρήσεων στο γυναικείο εργατικό δυναμικό, αλλά και να συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» για αύξηση του ποσοστού απασχόλησης σε 75%. 
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δραστηριότητες κατάρτισης, εκδηλώσεις και εργαλεία για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να μειώσουν τις μισθολογικές διαφορές. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: