Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Καρκινοπαθείς διαβητικοί και συγγενείς τους εκλιπαρούν με λυγμούς φάρμακα για την θεραπεία τους


Γενοκτονία με ηθικό αυτουργό το τρικέφαλο συγκυβερνητικό τέρας..



Χιλιάδες χρονίως πάσχοντες, μεταξύ των οποίων οι καρκινοπαθείς και οι διαβητικοί, δεν μπορούν πια να πληρώσουν τα φάρμακα και τις θεραπείες τους, που δεν καλύπτονται απ' τον ΕΟΠΥΥ και τα δημόσια νοσοκομεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 1 στους 10 ασθενείς που επισκέπτονται το Διαβητολογικό Ιατρείο στο Νοσοκομείο «Αττικόν» έχει αυτόβουλα μειώσει στο μισό ή κόψει τελείως τη φαρμακευτική του αγωγή, αδυνατώντας να πληρώσει τη συμμετοχή 10% που υπάρχει στα χάπια που ρυθμίζουν το σάκχαρο στο αίμα. 


Επίσης, πυκνώνουν οι περιπτώσεις ασθενών που ζητούν από τον θεράποντα ιατρό να τους δώσει φθηνότερα φάρμακα αντί της ενδεδειγμένης θεραπείας, παρά τον αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών, αφού η συμμετοχή μπορεί να φτάσει και τα 35 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν ανασφάλιστοι και άνεργοι, αλλά και χαμηλόμισθοι και συνταξιούχοι.

Καθημερινά, ο Σύλλογος Ασθενών με Σπάνιες Παθήσεις δέχεται τηλεφωνήματα από γονείς που ξεσπούν σε λυγμούς καθώς δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τη συμμετοχή που επιβλήθηκε στα αντικαρκινικά φάρμακα του παιδιού τους. 

Αλλες φορές πρόκειται για καρκινοπαθείς που τους κόπηκε το επίδομα αναπηρίας και ζητούν φαγητό έχοντας ξοδέψει όλα τους τα χρήματα για να εξασφαλίσουν τη θεραπεία τους. 

Χαρακτηριστική, επίσης, είναι η μαρτυρία γιατρού από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος στο πλαίσιο του Κοινωνικού Ιατρείου εξέτασε ανασφάλιστη ασθενή με προχωρημένο καρκίνο στομάχου, που το Θεαγένειο της ζητούσε 600 ευρώ για να τη χειρουργήσει, όταν η ίδια δεν είχε καν 500 ευρώ για να κάνει διακανονισμό για τα χρέη της στο ΤΕΒΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: