Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

 Η "Χρυσή" εφεδρεία του συστήματος


Παπαγεωργίου Βασίλης


Χαίρεται η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της ότι «μεγάλο μέρος της εκλογικής βάσης της ΝΔ στρέφεται προς την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Η μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί η ΝΔ με αλλεπάλληλους φόρους και χαράτσια έχει οδηγήσει τις οικογένειες στα όριά τους. 

Η βαριά φορολόγηση, η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ έχει φέρει μεγάλη και εμφανή δυσαρέσκεια (...) Τα στελέχη της ΝΔ γνωρίζουν πολύ καλά ότι σύντομα θα έρθουν και νέα δυσβάστακτα μέτρα τα οποία θα ψηφίσουν οι βουλευτές και η εκλογική τους βάση θα κάνει φτερά!». 


Καθ' όλα συστημική η οργάνωση πασάρει ένα διαφορετικό αμπαλάζ ανάλογης πολιτικής, εφαρμόζοντας τα σχέδια των αφεντικών της να καναλιζάρει τη λαϊκή αγανάκτηση από τα μέτρα κυβέρνησης/ΕΕ/τρόικας σε ανώδυνα για το σύστημα λούκια. 

Διόλου τυχαία περιορίζει τα προβλήματα του λαού (όπως κάνουν ΣΥΡΙΖΑ, Καμμένος κι άλλοι) στο μνημόνιο, τους φόρους και τα χαράτσια, μην τολμώντας να θίξουν την εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου. 

Αντίθετα, όντας εφεδρεία του συστήματος στην ολομέτωπη επίθεσή του στα λαϊκά συμφέροντα για να περάσει αλώβητο την κρίση του, ερωτώμενος πρόσφατα ο «αρχηγός» των εν Ελλάδι φασιστοειδών Μιχαλολιάκος πόσο πρέπει να πάει ο κατώτατος μισθός, προσπάθησε να αποφύγει την απάντηση με επιχειρήματα του τύπου «δεν θα είμαστε αύριο εξουσία» για να διαχειριστεί το ζήτημα, κι έπλεκε εγκώμια του Ωνάση. 

Στο ίδιο πλαίσιο χτυπούν αγωνιζόμενους εργάτες, αγρότες, μαθητές, ζητούν νέες φοροαπαλλαγές και κίνητρα για εφοπλιστές, φαρμακοβιομήχανους, μεγαλοξενοδόχους, απαιτούν απολύσεις στο Δημόσιο, ψάχνουν για τη μεγαλοεργοδοσία πάμφθηνους εργάτες δίχως ασφάλιση, εθίζουν το λαό στη φτώχεια με συσσίτια ελεημοσύνης την ώρα που οι μεγαλοεπιχειρηματίες θησαυρίζουν απρόσκοπτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: