Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Βαρούν στο ψαχνό εν ονόματι της ολιγαρχίας


 Η γκάμα της αντιλαϊκής πολιτικής και της κλιμάκωσής της, μαζί και οι σχεδιασμοί της συγκυβέρνησης, ξετυλίγονται τις μέρες αυτές σε αλλεπάλληλες συσκέψεις, ενόψει και του νέου κύκλου διαβουλεύσεων με τα κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών (ΕΕ - ΔΝΤ) και του Γιούρογκρουπ, που θα γίνει στις 12 Απρίλη.

«Πρέπει να τα έχουμε λήξει πριν τις 12 Απριλίου, όλα θα τα πετύχουμε», είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, στο πλαίσιο των συσκέψεων με τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, Εργασίας Γ. Βρούτση, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδα Γ. Προβόπουλο. 


Θέμα ημερών είναι η κανονιστική νομοθετική ρύθμιση για τη διαμόρφωση μηχανισμού αυτόματης συμπίεσης του κατώτατου μισθού στις εκάστοτε ανάγκες ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων και λίγων βδομάδων οι παραπέρα ανατιμήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος.

Στην ημερήσια διάταξη είναι και άλλα πρόσθετα μέτρα ενίσχυσης των καπιταλιστών, όπως η κλιμάκωση των ιδιωτικοποιήσεων, οι διακρατικές κεφαλαιακές ενισχύσεις των τραπεζών, ζήτημα με το οποίο συνδέεται η ρύθμιση τάχα για τη διευκόλυνση των νοικοκυριών για τα δάνεια που οι τραπεζίτες βγάζουν στο «κόκκινο».

Οσον αφορά στο χαράτσι πάνω στη λαϊκή κατοικία μέσω της ΔΕΗ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν διαχειριστικές αστοχίες και για την καλύτερη προετοιμασία τους, προσανατολίζονται στο να το διατηρήσουν και φέτος με την ίδια μορφή. Η επέκταση του μέτρου, με τη μορφή του «ενιαίου τέλους ακινήτων» προδιαγράφεται για το 2014. Αταλάντευτα παραμένουν στο στόχο και για την «απομάκρυνση» 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015 σε σχέση με το προσωπικό που υπηρετούσε το 2010 κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: