Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Η κρίση και οι συνέπειες εξαφανίζουν τον παραδοσιακό γάμο.. 


Όχι στο νυφικό και το γαμπριάτικο κοστούμι λένε τα νέα ζευγάρια.. 


"Σύμφωνο συμβίωσης" έχουν υπογράψει 775 ζευγάρια



Τα δεσμά του γάμου και τις έννομες συνέπειες που παράγουν αυτά απέφυγαν δια της τρίπλας του συμφώνου συμβίωσης τουλάχιστον 775 ζευγάρια κάνοντας χρήση των σχετικών διατάξεων..  

Η είδηση βγήκε από την βουλή και συγκεκριμένα από το στόμα του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών κ. Αθανασίου σε απάντηση ερώτησης του Χρυσαυγίτη βουλευτή Χρήστου Παπά.

Μπορεί να ξαφνιάζεστε από την ένταξη αυτού του περιεχομένου πληροφορίας στον ιστότοπό μας, αλλά σας πληροφορώ πως είναι άκρως πολιτική επιλογή δεδομένου ότι: 


Πρώτον ο παραδοσιακός γάμος τείνει να εξαφανιστεί ως κοινωνική επιλογή κάτι που σημαίνει πως τόσο οι άνδρες - κυρίως αυτοί κατά πως προκύπτει- αλλά και οι γυναίκες δειλιάζουν όχι μόνον εμπρός τις οικονομικές ευθύνες που προκύπτουν εκ της τελετής, -θα μπορούσαν να τις αποφύγουν τελώντας πολιτικό- αλλά προς την δυστοκία της διάλυσής του αλλά και τις έννομες συνέπειες που παράγει αυτή κατά του ενός ή της άλλης.. 

Και δεύτερον, μπορεί εισέτι να μην ισχύει αλλά η κυβέρνηση έχει δηλώσει σαφώς και κατηγορηματικά πως θα επεκείνει ύστερα από δημόσιο διάλογο το σύμφωνο συμβίωσης και σε άτομα μεταξύ του ιδίου φύλου κάτι που ως αναμενόταν εξόργισε την Χρυσή Αυγή.

 Ο κ. Αθανασίου διαβίβασε στην βουλή το έγγραφρο των δήμων σε σχέση με τα ζευγάρια που υπέργραψαν ήδη σύμφωνο συμβίωσης, απαντώντας σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο  βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς. Στο απαντητικό έγγραφο εμπεριέχετο και η απάντηση του κ. Ρουπακιώτη σε σχέση με την προέκταση του συμφώνουν συμβίωσης στα άτομα του ιδίου φύλου ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: