Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

 Το σύνδρομο της Στοκχόλμης..
 
Αναστασιάδης: «Η Κύπρος δεν φεύγει από το ευρώ»



Μήνυμα ότι η Κύπρος δεν έχει πρόθεση να εγκαταλείψει το ευρώ και να αναζητήσει άλλη διέξοδο στα οικονομικά της προβλήματα έστειλε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι θα αναζητήσει την πορεία ανάκαμψής της μέσα από τις ρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί.

Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο λαός θα ξαναβρεί την πορεία του, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει κίνητρα για επενδύσεις σε ξένες εταιρείες.



«Η οικονομία μας θα διασωθεί, έστω κι αν έχουμε δύσκολες αποφάσεις ενώπιον μας» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Προσφωνώντας το ετήσιο συνέδριο της Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων, ΠΑΣΥΔΥ, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι όλοι θα πρέπει να κάνουν θυσίες. Τόνισε ότι είναι ακόμη πιο επιτακτικό ο δημόσιος τομέας να αυξήσει την παραγωγικότητα και να μειώσει τις δαπάνες, κάτι, που όπως υπογράμμισε, δεν σημαίνει νέες περικοπές μισθών και ωφελημάτων.

Ζήτησε, τέλος, από όλους να κάνουν αυτοκριτική, κυρίως εκείνοι που είχαν την ευθύνη διαχείρισης της οικονομίας τα προηγούμενα χρόνια και οδήγησαν στην υποθήκευση του μέλλοντος του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: