Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Τσίπρας: Ψεύτες, υποκριτές και αδίστακτοι αυτοί που μας κυβερνάνε 

 


Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά από συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ. 

Ο Αλ. Τσίπρας με αφορμή το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο τομέα, αφού ανέφερε παλαιότερες δηλώσεις υπουργών αλλά και του πρωθυπουργού, εκτίμησε πως «αποδείχτηκε πόσο ψεύτες, υποκριτές και αδίστακτοι είναι αυτοί που μας κυβερνούν», επεσήμανε την ανάγκη να «μπει ένα τέρμα στον κατήφορο» όπου οδηγείται η χώρα. 


Στη συνέχεια ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι οικοδομεί ένα νέο πελατειακό ρουσφετολογικό κράτος, «όπου πλέον θα καλύπτουν βασικές ανάγκες σε νοσοκομεία, σε δήμους, σε σχολεία από ωφελούμενους και όχι εργαζόμενους των 400 ευρώ, τους οποίους θα προσλαμβάνουν με διαδικασίες αδιαφανείς». 

 Αναφορά έκανε και στο θέμα της αλλαγής διοίκησης του ΟΑΕΔ, λέγοντας πως «το μόνο που τους νοιάζει, είναι ποιος θα οργανώνει το νέο ρουσφετολογικό κράτος του εξευτελισμού στο δημόσιο τομέα». 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κ. Τσικρικάς κάλεσε την κυβέρνηση «να σταματήσει την προπαγάνδα που έχει ξεκινήσει ενάντια στους εργαζομένους στο Δημόσιο» καθώς όπως είπε «με βάση τα δεδομένα και τα στοιχεία που έχουμε και εμείς αλλά και διεθνείς οργανισμοί όπως ο ΟΟΣΑ έχει αποδειχθεί ότι ο όγκος απασχόλησης στο δημόσιο και το συνολικό μισθολογικό κόστος των δημοσίων υπηρεσιών είναι στα κατώτερα επίπεδα των χωρών του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε.» Τέλος ο Κώστας Τσικρικάς έκανε λόγο για προσπάθεια απαξίωσης και κατασυκοφάντησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: