Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Σήμερα και αύριο ρίχνουν την ζαριά τους Ρεάλ Μπάρτσα


Το σταριλίκι δεν κέρδισε ποτέ.. Οι ιδρωμένες φανέλλες μόνον




Αν ο Λεβαντόφσκι σκοράρει και απόψε, λογικά όλα τελειώνουν για τη Ρεάλ Η Ντόρτμουντ φοβάται την πατροπαράδοτη κατηφόρα του Μπερναμπέου και μόνο αυτήν. 

Η Μπάγερν περιμένει «βρόμικα κόλπα» από την Μπαρτσελόνα και εύχεται να παίξει κάτω από έναστρο ουρανό στο Καμπ Νου.
Αν ο Λεβαντόφσκι σκοράρει και απόψε, λογικά όλα τελειώνουν για τη Ρεάλ  


Στρογγυλοκαθισμένες πάνω στα 8 γκολ των πρώτων ημιτελικών, οι ομαδάρες από την Μπουντεσλίγκα ετοιμάζονται να σφραγίσουν το μεταξύ τους ραντεβού στο Λονδίνο. Η διαδρομή από τη Γερμανία ώς την Αγγλία περνάει από την Ισπανία.

«Η Μπάρτσα θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, νόμιμα και παράνομα», δήλωσε από το Μόναχο ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, μαθημένος να προνοεί ίνα μη μετανοή. «Θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί την πληγωμένη της υπερηφάνεια με κάθε τρόπο. Είπαμε στους παίκτες να αφήνουν τις προκλήσεις αναπάντητες. Οι Ισπανοί θα επιστρατεύσουν προβοκάτσιες. Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα. Ο Σλοβένος διαιτητής θα είναι το σημαντικότερο πρόσωπο του αγώνα». Το σχετικό ρεπορτάζ μάζεψε 1.090 επικριτικά σχόλια μέχρι χθες το απόγευμα στην ιστοσελίδα της Marca, 375 στη Sport, 216 στη Mundo Deportivo. Αντί να σβήσει τα φιτίλια, ο «κάιζερ» τα βούτηξε στο μπαρούτι.

Οι μαδριλένικες εφημερίδες ανέσυραν τα αρχεία από το χρονοντούλαπο, βρήκαν ότι η Ρεάλ έχει ανατρέψει τρεις φορές ντεζαβαντάζ 3 τερμάτων και βάλθηκαν να φιλοξενούν συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών εκείνων των ανατροπών. Σχεδόν όλοι θυμούνται το θαύμα του 1986, εξαιρετικά βολικό, αφού είχε για θύμα μια αποσβολωμένη γερμανική ομάδα: 1-5 στο Μενχενγκλάντμπαχ, 4-0 στη Μαδρίτη, με μπροστάρη βεβαίως τον «ερυθρόλευκο» Μίτσελ. «Ηταν μια μαγική νύχτα», θυμάται ο Κάρλος Σαντιγιάνα. «Αν χρειαζόμασταν επτά, θα βάζαμε επτά». Απόψε φτάνουν στους κληρονόμους του τρία. Εύκολο μόνο στα λόγια. Στο αντίστοιχο παιχνίδι της α' φάσης, η Ντόρτμουντ κέρδισε βαθμό (2-2).

«Αναλαμβάνω εκ των προτέρων την ευθύνη για πιθανό αποκλεισμό», είπε ο Ζοζέ Μουρίνιο, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αποφορτίσει τους ποδοσφαιριστές του. Οχι μόνο στη Μαδρίτη αλλά σε όλες τις ομάδες ο υπαίτιος μιας αποτυχίας είναι ο προπονητής. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο επέστρεψε στις προπονήσεις και θα ξεκινήσει κανονικά. Θα απουσιάσει όμως ο τραυματίας Μαρσέλο.
 
«Τολμηροί»

«Δεν πρόκειται να κλειδωθούμε στην άμυνα», υποσχέθηκε ο γελαστός Γίργκεν Κλοπ. «Ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε κάτι μεγάλο είναι να φανούμε τολμηροί. Ζούμε ένα όνειρο αυτές τις μέρες, αλλά περιμένουμε επική αντεπίθεση από τη Ρεάλ». Ο Ιλκάι Γκουντογάν είπε στο Kicker ότι «ο εφησυχασμός είναι ο χειρότερος εχθρός». Ο Χεντίρα πιστεύει ότι «ένα γκολ στα πρώτα λεπτά μπορεί να αλλάξει τα πάντα». Οι εφοδιασμένοι με εισιτήρια πιστοί της «βασίλισσας» έλαβαν ένα e-mail με το οποίο η διοίκηση της ομάδας τούς παροτρύνει να δημιουργήσουν, απόψε, «un infierno blanco», μια λευκή κόλαση.

Η Μπαρτσελόνα θυμάται το περυσινό 7-1 επί της Λεβερκούζεν και τα 12 γκολ του Μέσι απέναντι σε γερμανικές ομάδες, για να πάρει κουράγιο. Αλλο όμως Μπάγερ και άλλο Μπάγερν. Αλλο 2012 για την ίδια την Μπάρτσα, άλλο 2013.

Ο αποψινός ημιτελικός Ρεάλ-Ντόρτμουντ θα μεταδοθεί από τη Nova και ο αυριανός Μπαρτσελόνα-Μπάγερν από τη ΝΕΤ, με σέντρα στις 9.45 μ.μ.

* Ο Γκάρεθ Μπέιλ αναδείχθηκε «ποδοσφαιριστής της χρονιάς» από τους συναδέλφους του στην Πρέμιερ Λιγκ, για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία. Κέρδισε, φυσικά, και τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη κάτω των 23 ετών. Στην καλύτερη ενδεκάδα της σεζόν τον πλαισιώνουν οι Ντε Χέα, Ζαβαλέτα, Μπέινς, Φέρντιναντ, Φερτόνγκεν, Κάρικ, Μάτα, Αζάρ, Σουάρες, φαν Πέρσι. Βορειότερα, ο Γιώργος Σαμαράς κέρδισε την ψήφο των οπαδών της πρωταθλήτριας Σκοτίας Σέλτικ στο γκάλοπ για τον MVP της φετινής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: