Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Συνάντηση των ..."επιταγμένων" τώρα στο Σύνταγμα




"Η πρώτη μεγάλη συνάντηση των επιταγμένων" λαμβάνει χώρα σήμερα στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα, στο μεγάλο συλλαλητήριο κατά της επιστράτευσης που διοργανώνει η ΟΛΜΕ μαζί με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και σωματεία (ΣΕΛΜΑ και Ηλεκτροδηγών) των εργαζομένων στο μετρό.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ, η οποία προανήγγειλε χθες 24ωρη απεργία το αμέσως επόμενο διάστημα ενάντια στην επιστράτευση και τις χιλιάδες απολύσεις που επίκεινται στο Δημόσιο. 


Χαρακτηριστική είναι και η ανακοίνωση της ΠΝΟ, η οποία τονίζει ότι "οι ναυτεργάτες ενώνουν τη φωνή διαμαρτυρίας μαζί με τους συναδέλφους της ΟΛΜΕ και τους εργαζόμενους στο μετρό, οι οποίοι και αυτοί παραμένουν επιστρατευμένοι, ενάντια σε αυτό το απαράδεκτο και ντροπιαστικό για το δημοκρατικό μας πολίτευμα μέτρο, απαιτώντας την άμεση ανάκληση και κατάργηση αυτής της αντιδημοκρατικής και εκτός κοινωνικών ερεισμάτων νομοθεσίας. 

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα αυτό το κατάπτυστο αντεργατικό μέτρο που αντίκειται στο Σύνταγμα και σε σωρεία διεθνών συμβάσεων για τον τερματισμό μιας πέρα για πέρα νόμιμης απεργίας των Ελλήνων ναυτεργατών" καταλήγει η ανακοίνωση.

Να σημειώσουμε ότι το θέμα της επιστράτευσης ανέδειξε η ΟΛΜΕ και στην επιστολή που έστειλε στην επίτροπο Παιδείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Α. Βασιλείου υπογραμμίζοντας πως "πριν ακόμα πραγματοποιηθούν οι συνελεύσεις των τοπικών ενώσεων των εκπαιδευτικών για να συζητήσουν την εισήγηση της ΟΛΜΕ και να αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεών τους, η ελληνική κυβέρνηση, με μια παράνομη, πρωτοφανή και αντισυνταγματική ενέργεια και με πρόσχημα την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων, αποφάσισε την 'προληπτική' πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών και την απαγόρευση των κινητοποιήσεών μας.

Η ΟΛΜΕ έχει καταγγείλει σε όλες τις διεθνείς οργανώσεις την αντιδημοκρατική και αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης, ζητά να ανακληθεί άμεσα η επίταξη - επιστράτευση των εκπαιδευτικών. Επίσης έχει προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη άμεσα για την ακύρωση αυτής της απόφασης. Θα προσφύγουμε επίσης σε κάθε αρμόδιο διεθνή οργανισμό" καταλήγει η ΟΛΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: