Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Προκλητική απάντηση Σαμαρά στον Ν.Βαλαωρίτη: Η Ν.Δ. εργάζεται κατά του ναζισμού, αλλά η αριστερή τρομοκρατία τον δυναμώνει!



 Αϊστάϊν: Δύο στοιχεία δεν έχουν όρια.. Το Σύμπαν και η βλακεία.. Δεδομένου ότι ο Σαμαράς μετά βεβαιότητας δεν αντιπροσωπεύει το Σύμπαν τι υπολείπεται;



Ούτε λέξη για την ταμπακέρα, το φρένο δηλαδή που επέβαλε η Ν.Δ. στο αντιρατσιστικό ν/σ, δεν αναφέρει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς στην απαντητική επιστολή του στον Ν. Βαλαωρίτη. 

Αντίθετα, ο κ. Σαμαράς έφθασε να κατηγορήσει την Αριστερά για την άνοδο του ναζισμού και της Χρυσής Αυγής (!), την οποία, όπως γράφει, το κόμμα του έχει στηλιτεύσει απερίφραστα...
Στην επιστολή του ο κ. Σαμαράς αποφεύγει να μιλήσει για την απόσυρση του αντιρατσιστικού και τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν τη Ν.Δ. να βάλει φρένο.
 

Περιορίζεται μόνο να σημειώσει ότι η υφιστάμενη νομοθεσία από το μακρινό 1979 είναι επαρκής, χωρίς βέβαια να προσθέσει ότι δεν έχει εφαρμοστεί παρά ελάχιστες φορές εδώ και 34 χρόνια. Όπως γράφει, "η Ελλάδα διαθέτει ισχυρό νομικό πλαίσιο κατά του ναζισμού ήδη από το 1979, επί κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Καραμανλή ακόμα, πριν περάσουν αντίστοιχοι νόμοι στις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες και πριν υπάρξει οποιαδήποτε ευρωπαϊκή οδηγία. 

Κι από τότε έχουν υπάρξει πολλές βελτιώσεις της σχετικής νομοθεσίας μας και πάλι πριν από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό οφείλουμε να το υπογραμμίζουμε και να το επαναλαμβάνουμε συνεχώς προς τα έξω. Επειδή δείχνεις μεγάλη ευαισθησία -και πολύ σωστά- για κινδύνους 'απομόνωσης' της χώρας, καταλαβαίνεις ασφαλώς τη σημασία αυτού του γεγονότος κι αυτού του επιχειρήματος".

 Στη συνέχεια της επιστολής του, ο πρωθυπουργός κατηγορεί με αυθαίρετο και χυδαίο τρόπο την Αριστερά για την άνοδο του νεοναζισμού, με επιχειρηματολογία που κλείνει το μάτι -ακόμη και σ' αυτή την επιστολή- στην Ακροδεξιά. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: 

"Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που αντιμετωπίζει ένα ιδιαίτερο πρόβλημα: τη μαζική λαθρομετανάστευση! Αυτό δημιούργησε πολύ ευνοϊκό έδαφος για να εμφανιστεί ο εφιάλτης των νεοναζί. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα αυτό. Όχι να το αποσιωπούμε. Πρέπει να αφαιρέσουμε από τους νεοναζί το βασικό τους όπλο. Όχι να τους οπλίσουμε ακόμα περισσότερο. Μόλις προχθές κάποιοι ακτιβιστές της Αριστεράς έφτασαν στο σημείο να αποδοκιμάσουν έναν άλλο άνθρωπο του πνεύματος, την Κική Δημουλά, επειδή τόλμησε να πει το αυτονόητο: ότι υπάρχουν παρά πολλοί λαθρομετανάστες στην Ελλάδα και ιδιαίτερα σε ορισμένες γειτονιές της Αθήνας! 

Δυστυχώς, αυτή η ιδεολογική τρομοκρατία που επιβλήθηκε για χρόνια -να μη μιλάμε, δηλαδή, για το πρόβλημα και να απαξιώνουμε όσους τολμούν να το θέτουν- οδήγησε επίσης στο δυνάμωμα των νεοναζί! Αν θέλουμε πραγματικά να τους αφοπλίσουμε και να τους περιθωριοποιήσουμε, αυτό πρέπει να σταματήσει".

Ο κ. Σαμαράς καταλήγοντας υπογραμμίζει πως "στόχος μας είναι να εξαλείψουμε τα αίτια που δυναμώνουν τους νεοναζί και να τους περιθωριοποιήσουμε πλήρως. Όχι να τους μετατρέψουμε σε δήθεν 'θύματα' και να τους δυναμώσουμε!"`

Δεν υπάρχουν σχόλια: