Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

 Οι άλλοι με μια ματιά


Κράτος πρόνοιας των ολιγαρχών


Η εικόνα ανεστραμμένη: «Η φημολογούμενη επίτευξη συμφωνίας για τον αγωγό ΤΑΡ, το μεγάλο κινεζικό ενδιαφέρον για τον Πειραιά και άλλα γεγονότα δείχνουν πως μπορούμε να προσβλέπουμε σε θετικές εξελίξεις στον τομέα της ανάπτυξης. Οι μεγάλοι, αλλά και οι μικροί επενδυτές ζητούν, όμως, τα αυτονόητα: να υπάρχει συνέχεια του ελληνικού κράτους, ανεξαρτήτως του ποιος κυβερνάει» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Ολική σάρωση: «Περισσότερη φιλελευθεροποίηση της εργασίας, με αύξηση των μηνιαίων απολύσεων και απελευθέρωση αγορών και επαγγελμάτων ζήτησε, μιλώντας σε συνέδριο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, ο επικεφαλής του ΔΝΤ Μπομπ Τράα (...) Ο επίτροπος για την Απασχόληση, L. Andor, μίλησε για νέες ευκαιρίες σε ανέργους μέσω πρακτικής άσκησης 4 μηνών από το τέλος των σπουδών ή από τη στιγμή που μένουν άνεργοι» (στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Αγκυλώσεις οι εργαζόμενοι της σταθερής εργασίας: «Αυτό που απαιτείται είναι η κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ώστε η οικονομία, χωρίς τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, να καταστεί ανταγωνιστική και ελκυστικός επενδυτικός προορισμός» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Λείπει ο δράκος από το παραμύθι : «Το βέβαιο είναι ότι η διαμόρφωση ευνοϊκών συνθηκών για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προώθηση επενδύσεων, με τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και τη μείωση της φορολογίας, θα συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Δάκρια από τους εκδοροσφαγείς: «Χρειάζονται χρήματα, πολλά χρήματα, για να υποστηριχθεί η απασχόληση (...) Διότι αν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση, η χώρα μας κινδυνεύει να χάσει μία ολόκληρη γενιά» (στα ΝΕΑ).

Κράτος πρόνοιας των ολιγαρχών: «Σε εργαζόμενη με μισθό 500 ευρώ τον μήνα και τη σύνταξη των 326 ευρώ του αποθανόντος συζύγου της και χωρίς καμία ειδοποίηση η Εφορία έβγαλε το μοναδικό της σπίτι σε αναγκαστική κατάσχεση για χρέη μόλις 3.500 ευρώ» (στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: