Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Σύνοδος Κορυφής του Ευρωμπορντέλου


Με μοχλό  την ανεργία υψώνουν τα κέρδη του τοκογλυφικού ιερατείου


Τζάμπα χρήμα στα μεγαλοεπιχειρηματικά αρπακτικά που έγδαραν τους λαούς του Νότου..


Την εφαρμογή προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας και την παροχή πρόσθετων κεφαλαίων και επιδοτήσεων στους μονοπωλιακούς ομίλους, αποφάσισαν χτες οι «27» ηγέτες των κρατών - μελών της ΕΕ, στο όνομα της ανάσχεσης της ανεργίας, που σαρώνει σε συνθήκες κρίσης όλη την Ευρώπη. Στη διάρκεια της χτεσινής πρώτης μέρας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, κεντρικά θέματα ήταν η «αντιμετώπιση της ανεργία των νέων» και η «ενίσχυση της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας», με την παροχή δανείων και επιδοτήσεων στους επιχειρηματικούς ομίλους.


Οι 27 επικύρωσαν την απόφασή τους να προωθήσουν σειρά από προγράμματα κατάρτισης, επανακατάρτισης, διά βίου μάθησης, εργασιακής κινητικότητας και επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών, προκειμένου να μπουκώσουν το κεφάλαιο με χρήμα και φτηνά εργατικά χέρια, με πρόσχημα την αύξηση της απασχόλησης.

Είναι ενδεικτικό ότι στο σχέδιο των συμπερασμάτων τονίζεται ότι «τα αίτια της ανεργίας πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε εθνικό επίπεδο», δηλαδή μέσω της προώθησης αντεργατικών ανατροπών που θα μειώσουν ακόμα περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης και θα μοιράζουν τη μια θέση εργασίας σε δυο και τρεις απασχολούμενους ή καταρτιζόμενους.

Συνδέοντας άμεσα την ανάσχεση της ανεργίας με την ανταγωνιστικότητα των ευρωενωσιακών μονοπωλίων, εκτιμούν ακόμα ότι «η αγορά εργασίας θα ανακάμψει πλήρως», μόνο «όταν η Ευρώπη θα έχει ξεπεράσει την οικονομική κρίση, μέσα από την αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής της Οικονομικής και Νομισματικής Ενοποίησης».

Στηρίζοντας ακριβώς αυτές τις στρατηγικές επιλογές της ΕΕ του κεφαλαίου, ο πρωθυπουργός Αν. Σαμαράς προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, δήλωσε ότι η ανεργία των νέων «έχει επιφέρει απίστευτα προβλήματα στην κοινωνική συνοχή» στην Ελλάδα. Γι' αυτό, είπε, «πρέπει να σκεφτούμε διαφορετικά, να σκεφτούμε δημιουργικά και να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις (..) να περιλαμβάνουν δραστικά μέτρα, που θα εφαρμοστούν άμεσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: