Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΖΗΓΡΑΣ: ΔΙΝΕΙ ΣΤΕΓΝΑ ΤΟΝ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΥΧΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΕΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΑΛΛΑ..


..Εκεί στην έδρα έχουν ακούσει μήπως το "ένοχος ένοχον ου ποιεί;"



Ο Α. Τσοχατζόπουλος ήταν το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης και παραλήπτης όλων των χρημάτων, που δόθηκαν ως «μίζες» για εξοπλιστικά προγράμματα, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται απολογούμενος ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Ο θεωρούμενος ως «δεξί χέρι του υπουργού»  ξεκίνησε να απολογείται για τη σοβαρή εμπλοκή του στην υπόθεση πολιτικής διαφθοράς, με σφοδρή «επίθεση» στον συγκατηγορούμενο και εξάδελφο του, στον οποίο απέδωσε ρόλο φυσικού και ηθικού αυτουργού στην υπόθεση.



Στην έναρξη της απολογίας του κ. Ζήγρα, ο πρώην υπουργός δεν βρισκόταν στο εδώλιο, αλλά μετά από πρόσκληση του προέδρου, προκειμένου να ακούσει τον εξάδελφο του και τα όσα του καταλογίζει, ο Άκης Τσοχατζόπουλος επέστρεψε στην δικαστική αίθουσα.

Σύμφωνα με το κ. Ζήγρα, ακόμη και η κάλυψη από τον πρώην υπουργό των εξόδων νοσηλείας του στην Γερμανία, όταν αρρώστησε βαριά, «έγινε για να μην πεθάνω πριν προλάβω να του πω για όλους τους λογαριασμούς που είχα ανοίξει για εκείνον».

Στην απολογία του ο Νίκος Ζήγρας τηρεί την γραμμή που αποφάσισε να ακολουθήσει, όταν ζήτησε να απολογηθεί συμπληρωματικά στον ανακριτή της υπόθεσης, αποφασισμένος να «μιλήσει για όλους και για όλα».



Δεν υπάρχουν σχόλια: