Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ


Θέλουν σκουπιδιάρη με μεταπτυχιακό!



Ούτε εν καιρώ πολέμου τόσο ακριβή η υγεία: «η συρρίκνωση των δαπανών υγείας στην Ελλάδα είναι πια χωρίς παγκόσμιο προηγούμενο (...) τη στιγμή που σε όλες τις χώρες του Οργανισμού οι δαπάνες Υγείας αυξάνονται κατά 0,7% ετησίως, στην Ελλάδα μόνο για τα έτη 2010 και 2011 βυθίστηκαν κατά 11% παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη πτώση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που έχει καταγραφεί στην ιστορία του οργανισμού εν καιρώ ειρήνης» (τα στοιχεία του ΟΟΣΑ/ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Εθελοντές δούλοι: «Εργασία σε 50.000 ανέργους (...) πρόκειται για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για την Απασχόληση Ανέργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (...) η «νέα» κοινωφελής εργασία αναμένεται να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο (...) οι άνεργοι που θα ενταχθούν στα προγράμματα των δήμων για χρονικό διάστημα πέντε μηνών θα αμείβονται με 490 ευρώ (άνω των 25 ετών) και 427 (κάτω των 25 ετών)» (στο ΕΘΝΟΣ).


Ο Γολγοθάς του λαού: «Την έναρξη επιβολής μέτρων (...) σηματοδοτεί η έκθεση της Κομισιόν, καθώς προαναγγέλλει την επιμήκυνση εφαρμογής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, κατά έναν ακόμη χρόνο, μέχρι το 2016, ενώ σκιαγραφεί και άλλα μέτρα που έπονται» (στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

Θέλουν σκουπιδιάρη με μεταπτυχιακό! «Οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στην εξασφάλιση εξόδου του προσωπικού χαμηλών προσόντων και στην πρόσληψη νέου προσωπικού με τα κατάλληλα προσόντα» (η δήλωση Λαγκάρντ/ τα ΝΕΑ).

 «Πολιτικό ακροατήριο Δημήτρη ή πολιτική πελατεία;»... «Η δημόσια τοποθέτηση του κ. Παπαδημούλη (...) καθρέπτης του ευρύτατου πολιτικά ακροατηρίου που φιλοδοξεί να εκφράσει» (στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Ένα είναι το κόμμα μια η γραμμή: «Ορισμένα ΜΜΕ (...) προσπαθούν, σε όσα είπα χτες, να βρουν μια διαφοροποίηση από τη συλλογική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ (...) Παραπέμπω σε όσα είπε πολύ πρόσφατα, στις αρχές Ιουλίου ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Δραπετσώνα» (ο Παπαδημούλης στον «Αlpha 9.89»).

Είναι πράγματι τόσο ηλίθιοι ή τόσο ηλιθίους τους παρουσιάζετε; «Ο Γιάννης Στουρνάρας θαυμάζει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Γιάννης Μανιάτης (υπουργός Προστασίας του Περιβάλλοντος!) δηλώνει ότι δεν θα αφήσει σπιθαμή ελληνικής γης ανεξερεύνητη για πετρέλαιο και γκάζι. Το ένα "λοξό" διαδέχεται καθημερινά το άλλο (...) η παραμόρφωση αυτή διαχέεται και στο κοινωνικό σώμα (...) το 60% των Ελλήνων πολιτών συμφωνεί με τις απολύσεις στο δημόσιο - με ένα μέτρο δηλαδή, που σε ό,τι αφορά ιδιαίτερα τους τομείς της υγείας και της παιδείας, στρέφεται ευθέως εναντίον των αναγκών και των συμφερόντων τους» (στο BHMA).

Δεν υπάρχουν σχόλια: