Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΣΑΜΑΡΑΣ ΛΕΤΑ:


 Ούνα φάτσα ούνα ράτσα..



Λέτα-Σαμαράς: ξέρουμε τι σημαίνει ανταγωνιστικότητα για τις χώρες μας


 Ασφαλώς ναι!! Το γράφουν οι ταφόπλακες των αυτοχειριασθέντων και οι άλλες των ζωντανών νεκρών ανέργων..



Τον κοινό αντιλαϊκό τους βηματισμό και συνάμα κοινές φιλομονοπωλιακές πρωτοβουλίες για την επίσπευση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, στο πλαίσιο της ενιαίας ευρωενωσιακής στρατηγικής που υλοποιούν, επαναβεβαίωσαν χτες κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Ιταλίας, Α. Σαμαράς και Ε. Λέτα.

«Η Ελλάδα και η Ιταλία, όπως και όλη η Ευρώπη, έχουν ανάγκη από μια πολιτική που συνδυάζει τις μεταρρυθμίσεις και την εξάλειψη των ελλειμμάτων με την ανάπτυξη», δήλωσε αμέσως μετά ο Αντ. Σαμαράς, ομολογώντας πως τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν ημερομηνία λήξης. 


Ενώ και ο Ε. Λέτα ήπιε νερό στο όνομα των «διαρθρωτικών αλλαγών» και της «δημοσιονομικής προσαρμογής», που άλλωστε γονατίζουν και τον ιταλικό λαό, χαρακτηρίζοντάς τις σημαντικές για να αποσπαστεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών και να προσεγγιστεί η «γη της Επαγγελίας» (ή των πιλαφιών εξαρτιέται από το σε ποιον θεό επαφίεται ο καθείς) που είναι η «ανάπτυξη»!

Συνομολογώντας ως κοινό «πρωταρχικό πανευρωπαϊκό στόχο» την καπιταλιστική ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να κάνουν ό,τι περνά απ' το χέρι τους, ώστε τα μονοπώλια να απολαύσουν στο πιάτο τον ενεργειακό πλούτο της Μεσογείου. Δηλαδή τον πλούτο μας.. Συγκεκριμένα:

-- Για την από κοινού αξιοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών πόρων και ανάδειξη της γεωστρατηγικής διάστασης των θαλάσσιων ζωνών της Μεσογείου, που «θα παίζει όλο και σπουδαιότερο ρόλο στον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης (...) στον αγώνα που δίνει όλη η Ευρώπη, για να κερδίσει και τη μάχη της ανταγωνιστικότητας».
-- Για την ανάδειξη της Αδριατικής και του Ιονίου σε μείζονα ευρωπαϊκή περιοχή «που θα επισπεύσει όλες τις συνέργειες για την αξιοποίηση και ανάπτυξη των πλουτοπαραγωγικών πόρων».
-- Για την αξιοποίηση της δυνατότητας συνεργιών και συνεργασίας που προσφέρει η δημιουργία του αγωγού TAP από το Αζερμπαϊτζάν έως την Ιταλία μέσω Ελλάδας.

Ο Α. Σαμαράς και ο Ε. Λέτα μεθυσμένοι από την υποταγή των λαών παραληρούσαν  για την κατασκευή του ΤΑP, κάνοντας λόγο για «την αρχή μιας στρατηγικής που θα αναβαθμίσει εξαιρετικά τις χώρες μας».. Αναβάθμισης  όμως προσοδοφόρας για τις άρχουσες τάξεις των δύο κρατών.. Τους λαούς απλώς τους εμπλέκει σε αντιαγωνισμούς και αντιθέσεις που κατά κυριολεξία μυρίζουν μπαρούτι.

 Για την προώθηση όσων προαναφέρθηκαν, συμφώνησαν να αξιοποιήσουν και την εκ περιτροπής εξαμηνιαία άσκηση της προεδρίας της ΕΕ του χρόνου. Ο Ενρίκο Λέτα θα επισκεφθεί στις 11 Αυγούστου το Μπακού, προκειμένου να συζητήσει με τους Αζέρους για την έναρξη κατασκευής του έργου.

Κατά τα λοιπά, ο Ε. Λέτα εξέφρασε το ενδιαφέρον ιταλικών επιχειρηματικών ομίλων (όχι θα το ξεχνούσε είναι πολλά τα λεφτά σου λέω αντώνη όσα και οι ηλίθιοι που μας ανέχονται ακόμη) «για τις επόμενες διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων, της απελευθέρωσης που ευχόμαστε» προσθέτοντας ότι και η Ιταλία «έχει δεσμευτεί προς την οδό της απελευθέρωσης και θα καταθέσουμε το φθινόπωρο ένα σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων».

Δεν έκρυψε, επίσης, τη χαρά του για την κατασκευή του ΤΑP και κατά το ...τρώγοντας ανοίγει η όρεξη μίλησε για «μια προοπτική που καθιστά τον κοινό μας χώρο την Αδριατική και το Ιόνιο Πέλαγος, τον πυρήνα, την καρδιά της μελλοντικής ενεργειακής πολιτικής για την Ενωση. Τούτο σημαίνει χαμηλότερες τιμές, και ξέρουμε τι σημαίνει ανταγωνιστικότητα για τις χώρες μας, να είμαστε ανταγωνιστικοί». Ασφαλώς και ξέρουμε.. Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα το ζούν τουλάχιστον επί μια δεκαετία από την οποία η τελευταία τριετία αφορά την κορύφωσή της.  Το γράφουν οι ταφόπλακες των αυτοχειριασθέντων και οι άλλες των ζωντανών νεκρών..

Δεν υπάρχουν σχόλια: