Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΚΑΛΜΠΡΕΪΘ..


 Όσο μπορεί να εξωραϊστεί ή να εξημερωθεί ένας καρχαρίας φίλτατε..


Ολοφάνερο.. Τρέμουν την ταξική αφύπνιση του λαού άπαντες..



Την ίδια ώρα που ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, επιχειρούσε να εξωραΐσει -κυρίως στο εξωτερικό- την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ο Αμερικανός οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ με συνέντευξή του στην Sueddeutsche Zeitung δήλωνε: 

«Φοβούμαι ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει», καλώντας τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αλλάξουν πορεία. «Αλλάξτε ρότα!» προτρέπει τους Ευρωπαίους, τονίζοντας πως πρέπει να διαγράψουν μέρος του ελληνικού χρέους, να μεριμνήσουν για τις ελληνικές τράπεζες, να προωθήσουν αναπτυξιακά μέτρα και να προστατεύσουν τους αδυνάτους


Ο Αμερικανός οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ υποστήριξε ότι η Ευρώπη «βρίσκεται πιο κοντά στην κατάρρευση παρά στη λύση» και προειδοποιεί για τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης ολόκληρης της Ευρωζώνης εάν η Ελλάδα υποχρεωθεί να την εγκαταλείψει.
«Αλλάξτε ρότα!», καλεί τους Ευρωπαίους ο Αμερικανός οικονομολόγος σε συνέντευξή του στη Sueddeutsche Zeitung και προτείνει στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αλλάξουν πορεία:

1. Διαγράφοντας μέρος του ελληνικού χρέους.
2. Μεριμνώντας για τις ελληνικές τράπεζες.
3. Εφαρμόζοντας αναπτυξιακά μέτρα.
4. Διασφαλίζοντας τους αδυνάτους.

Ο Τζ. Γκάλμπρεϊθ τάσσεται κατά της πώλησης της ΔΕΠΑ λέγοντας «πρέπει γι' αυτό να σημάνει συναγερμός σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ένα μονοπώλιο φυσικού αερίου αποτελεί μια μηχανή που κόβει χρήμα με σταθερά κέρδη και τζίρο. Παραιτείται λοιπόν κανείς από μια σταθερή πηγή εσόδων, για να εισπράξει σήμερα λίγα χρήματα; Πότε κάνει κάτι τέτοιο μια κυβέρνηση; 

Μόνο όταν και η ίδια δεν πιστεύει πλέον ότι θα επιζήσει για πολύ», υποστηρίζει και προβλέπει ότι κάποια στιγμή τα πράγματα θα πάψουν να πηγαίνουν καλά και οι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να διασφαλίσουν τα χρήματά τους. «Έτσι θα ξεκινήσει μια φυγή τραπεζικών κεφαλαίων», σημειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: