Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ

 Γράμμα και γραφή: 
(μια επισήμανση:παρακαλώ τους αναγνώστες μας όταν στέλνουν επιστολές και πρόκειται για αναρτήσεις ιστότοπων ή δημοσιεύσεις εφημερίδων, να μας σημειώνουν και την πηγή όχι αποκλειστικά για λόγους δεοντολογικούς αλλά και για λόγους αξιοπισίας του εντύπου ή του ιστότοπου.)

 Σκάφος ξεκινάει απο την Ιταλια με κατευθυνση προς Κύπρο και κάνει το μοιραιο λάθος να σταματήσει σε λιμανι στην νότια Πελοπόννησο για ανεφοδιασμό.
Το σκάφος δεν λιμενιζεται αλλα βγαίνουν στην ακτή με...
φουσκωτή βάρκα.

Το Λιμενικό τον σταματάει και ζητάει τέλη καθέλκυσης 88 λεπτα (0,88 ευρώ, παλιές 300 Δρχ) πληρωτέα για κάθε σκάφος που μπαινει και βγαίνει απο την θάλασσα.

Εδω αρχίζει το δράμα... Το κράτος κατήργησε το "Κεφαλαιο Λιμενικής Αστυνομίας" και αυτό ειναι πληρωτέο ΜΟΝΟ στις ΔΟΥ.

Ο Ατυχός Τουριστας αναγκάζεται να κάνει 200 χιλιόμετρα με ταξι μεχρι την ΔΟΥ Καλαμάτας ή Σπαρτης, να μεινει εκει το βράδυ και να πιάσει σειρά απο τις 7 το πρωι, οπου ανακαλυπτει οτι χρειαζεται ΑΦΜ για να βγει το Παράβολο, και δεν βγαινει χωρίς αυτο..

Αναγκάζεται να βγάλει ΑΦΜ και ανακαλυπτει οτι πρέπει να υποβάλει φορολογικη δηλωση έστω μηδενική και χρειάζεται και χαρτί οτι ειναι κάτοικος εξωτερικού διαφορετικά θα φορογηθεί με τεκμήρια... και οτι πρέπει κάθε χρόνο πια να κάνει μηδενική φορολογικη δήλωση.. και να στελνει το χαρτι φορολογικής έδρας...

Για να το κάνει αυτό χρειάζεται κλειδάριθμο, το οποιο δεν μπορούν να το βγάλουν στην εφορία εαν δεν έχει κάνει πρώτα αιτηση που δεν γινεται απο μέσα στην εφορία και πρέπει να πάει σε internet cafe, για να γυρίσει πισω και να ανακαλύψει οτι έχει κλεισει η εφορία και πρέπει να πάει την επόμενη ημερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: