Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΕΥΡΩΜΠΟΡΝΤΕΛΟ: Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ!!


Ανακαλύπτουν υποκριτικά σήμερα ότι όλοι οι δημοκράτες κραυγάζαμε χρόνια τώρα.. Πως ο λογαριασμός δεν βγαίνει!!


Επομενως μονομερής διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση της οικονομικής ζωής.. Έστω και τώρα.. Έστω και στο και πέντε..



Ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, Γ. Ντάισελμπλουμ, ήρθε χτες να ανατροφοδοτήσει με δηλώσεις του τη συζήτηση για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους, λέγοντας μετά τη συζήτηση του Υπουργικού Συμβουλίου στην Ολλανδία ότι «τα προβλήματα στην Ελλάδα δεν θα λυθούν το 2014, οπότε κάτι θα χρειαστεί να γίνει μετά. Πώς και τι πρέπει να γίνει δεν είναι σίγουρο». 

Από την πλευρά της, η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, είπε, σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, ότι το ενδεχόμενο να χορηγηθεί επιπλέον βοήθεια στην Ελλάδα «δεν βρίσκεται υπό συζήτηση».


Οι δηλώσεις τους, που προαναγγέλλουν ένταση των ανταγωνισμών για τη διαχείριση της κρίσης συνολικά στην Ευρωζώνη, ενισχύουν προπαγανδιστικά το ψευτοδίλημμα «"κούρεμα" ή νέο δάνειο», με το οποίο επιχειρείται να χειραγωγηθεί ο λαός και να κρυφτεί ότι οποιαδήποτε διευθέτηση κι αν επιλεγεί, θα συνοδεύεται με νέα μέτρα σε βάρος του.

Σε κορύφωση βρίσκονται και τα σενάρια για τη μορφή που θα έχει η νέα «βοήθεια» προς την ελληνική καπιταλιστική οικονομία, στο πλαίσιο της ελεγχόμενης χρεοκοπίας, που είναι σε εξέλιξη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, για το τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα αναμένεται να αξιοποιηθούν τα 12 δισ. ευρώ από τα 50 δισ. ευρώ που είχαν προβλεφθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και έμειναν αδιάθετα, αφού οι ανάγκες καλύφθηκαν με μικρότερα ποσά.

Στη βάση αυτή, τα κυβερνητικά επιτελεία στήνουν νέα παγίδα στο λαό. Λένε ότι για να αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα και να μην υπάρξει νέο δάνειο, θα πρέπει οι τέσσερις συστημικές τράπεζες να μη χρειαστούν το επόμενο διάστημα νέα κονδύλια για την ανακεφαλαιοποίησή τους. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να αυξηθούν οι εισπράξεις από τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια», δηλαδή να καταθέσει ο λαός τον οβολό του για τις τραπεζικές οφειλές που τον πνίγουν και δεν μπορεί να τις αποπληρώσει.

Η πλευρά αυτή εξηγεί ως ένα βαθμό τις μεθοδεύσεις για «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών, που αξιοποιείται εκβιαστικά προς τα λαϊκά νοικοκυριά για να διευθετήσουν τα δάνεια προς τις τράπεζες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αδιάθετα για τις ελληνικές τράπεζες βρίσκονται ήδη στην ατζέντα των συνεννοήσεων ανάμεσα στην Κομισιόν και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), που επεξεργάζονται τη διαδικασία ανακατεύθυνσης αυτών των κονδυλίων από τις τράπεζες στον προϋπολογισμό.

Προϋπόθεση παραμένει η Ελλάδα να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 6 δισ. ευρώ το 2016. Δηλαδή, να ξεζουμίσει κι άλλο τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για να είναι σε θέση να καλύπτει μέρος των τόκων για τα δάνεια από την τρόικα.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, δημοσίευμα της «Wall Street Journal» επισημαίνει ότι «η Ελλάδα, με ένα χρέος πάνω από 170% του ΑΕΠ και συνεχή συρρίκνωση της οικονομίας της, δεν είναι εφικτό να αποπληρώσει όσα την ανάγκασε το υπόλοιπο της Ευρωζώνης να δανειστεί από την πρώτη της διάσωση το 2010». Στη βάση αυτή, η εφημερίδα σημειώνει ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να μείνει στην Ευρωζώνη και «να μη βουλιάξει» με τη σταθερή παροχή χαμηλότοκων δανείων από τους εταίρους της, συμπληρώνοντας ότι «όσο μεγαλύτερα είναι τα δάνεια τόσο μικρότερες θα είναι και οι πιθανότητες να τα αποπληρώσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: