Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΓΡΑΜΜΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.. Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΖΙΝΑΣ


Γεια και χαρά Ηλία, ευτυχώς που ο θάνατος είναι ισοπεδωτικός και δεν δικαιούσαι να πάρεις τίποτα απ' όσα μας άφησες..



Κορυφαίος δάσκαλος της δημοσιογραφίας, ο Ηλίας Μπαζίνας έφυγε από τη ζωή τα στα 73 του χρόνια. Τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 26/8 στις 3 μ.μ. στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Είχα την τύχη να τον γνωρίσω το 1989 όταν είχα αναλάβει την διεύθυνση ειδήσεων του καναλιού 29. Επρόκειται για έναν συνάδελφο κορυφαίας ηθικής και επαγγελματικής επάρκειας, για τον οποίο η αλήθεια και όχι η αλήθεια του του είχε γίνει εμμονή. 


Παρ' ότι μεγαλύτερός μου ηλικιακά και φυσικά επαγγελματικά, μου έθετε πάντα προς ανάγνωση τις γραφές του κάτι που εγώ δεν έκανα ελεγκτικά αλλά δόλια. Για να του κλέβω ιδέες. 
Χαμογελούσε πάντα όταν του το έλεγα απαντώντας μου ευγενικά πως δεν τις είχα ανάγκη. ΄
Για μερικούς εξ' ημών όπως ο Ηλίας ο θάνατος πρέπει να τους παρακάμπτει.. Αλλά δεν το πράττει αποδεικνύοντας πως πράγματι είναι άδικος. Σκεφθείτε μόνον ότι ζει ο Μητσοτάκης κι αυτό ως απόδειξη επαρκεί
 

Άλλοτε στην Ελευθεροτυπία, επί πολλά χρόνια στον Φίλαθλο και τελευταία στην Live Sport, ο Ηλίας Μπαζίνας αρθρογραφούσε με έναν ιδιαίτερο, γλαφυρό τρόπο και δημιούργησε φανατικούς αναγνώστες.
 

Γεννήθηκε το 1940 στην Αθήνα, σπούδασε νομικά και υπήρξε ερασιτέχνης αθλητής της άρσης βαρών, της πυγμαχίας και των ρίψεων.
Ευγ. Ανδρικ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΕΎΓΕΙ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΙΝΑΡΙΑ ΕΥΓΕΝΙΕ..

ΦΕΥΓΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΟΣΜΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΑΜΟΡΦΩΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ..

ΣΒΗΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΊ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ Η ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Μετριούνται στα δάχτυλα άντε των δύο χεριών οι δημοσιογράφοι όπως ο Μπαζίνας γι αυτό και δεν φτάνουν για να ξεπλυθεί η βρώμα των πρετεντέρηδων τσίμηδων των ρογκάκων και πολλών άλλων σαπρόφυτων.