Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΜΗ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

«Χειροπέδες» στη Χρυσή Αυγή


  Στα δικαστήρια Ευελπίδων βρίσκονται αυτή την ώρα οι βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής(αποκλειστικά πλάνα). Τους αποδίδονται οι κατηγορίες για  συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για τους βουλευτές Νίκο Μιχαλολιάκο(Γ.Γ. της Χ.Α.), Ηλία Κασσιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Γιάννη Λαγό, Νίκο Μίχο και τον τομεάρχη Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη. Αναζητείται ο βουλευτής Χρήστος Παππάς.


Φωτογραφίες και βίντεο κατά την έξοδό τους από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.



 

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρίσκονται επίσης 13 στελέχη του κόμματος, μεταξύ των οποίων και ο υπεύθυνος της Τ.Ο Νίκαιας, μία ανθυπαστυνόμος και ένας ειδικός φρουρός της ΔΙΑΣ.



Στο γραφείο εισαγγελέα Πρωτοδικών Δημήτρη Πιέρρο η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Στη συνέχεια θα οδηγηθούν ενώπιον του τακτικού ανακριτή απ' όπου αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συλληφθέντες δεν αποδέχονται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Αξίζει να σημειωθεί πως την υπεράσπιση του Ηλία Παναγιώταρου θα αναλάβει η Χριστίνα Τζαμπάζη, δικηγόρος και του Γ. Ρουπακιά, του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα.

«Δε μας λυγίζει τίποτα», «Τίποτα δε μας φοβίζει» φώναζαν οι συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής βγαίνοντας από τη ΓΑΔΑ.











Νωρίτερα, ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος αρνήθηκε να απολογηθεί στον Εισαγγελέα υποστηρίζοντας ότι δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει αφού δεν του παρουσιάστηκε το κατηγορητήριο.

Η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανία, επισκεπτόμενη τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση δήλωσε: «Δεν μας τρομάζει τίποτα. Είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ».



Στα στελέχη της ΧΑ, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, αποδίδονται κατηγορίες για δέκα ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, βομβιστικές επιθέσεις και άλλα ποινικά αδικήματα. Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες 8 από τους συλληφθέντες ήταν στον τόπο της δολοφονίας στο Κερατσίνι.

«Ντροπή τους. Ο κόσμος τα βλέπει. Θα εξυψώσει τη Χρυσή Αυγή. Είτε ως Χρυσή Αυγή, είτε ως άλλο κόμμα», δήλωσε έξω από τη ΓΑΔΑ ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος.





«Ξήλωσαν όλη την αστυνομία και την ΚΥΠ για να μας συλλάβουν» δήλωσε στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ ο βουλευτής Γιώργος Γερμενής.



Νωρίτερα ο καταζητούμενος Χρήστος Παππάς μιλώντας το πρωί στον Real Fm δήλωσε: «Εγώ κυκλοφορώ ελεύθερος. Δεν είδα κανένα. Η συγκυβέρνηση τρέμει τις εκλογές. Η κατοχική κυβέρνηση προβαίνει σε πρωτοφανείς παράνομες διώξεις εναντίον βουλευτών και με αυτά που κάνει θα έρθει η στιγμή που θα λογοδοτήσει ενώπιον του λαού».

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με βάση το άρθρο 187 παρ. 1 του Ποινικού Κώδικα.

Η υπόθεση «κλείδωσε» στις τρεις τα ξημερώματα και άρχισαν να εκδίδονται τα εντάλματα σύλληψης.

Οι δικαστικοί λειτουργοί Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, Χαράλαμπος Βουρλιώτης και Παναγιώτα Φάκου ενημέρωσαν και κάλεσαν 10 εισαγγελείς στον Άρειο Πάγο για τη σύνταξη των ενταλμάτων.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά υπάρχουν ακόμα εντάλματα σύλληψης για δεκάδες άλλα στελέχη τοπικών οργανώσεων ανά την Ελλάδα.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου στο σπίτι του στην Πεύκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: