Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Μ’ ΕΝΑΝ ΣΜΠΑΡΟ ΔΥΟ ΠΟΥΛΙΑ. ΕΝΑ ΚΟΡΑΚΙ ΚΙ ΕΝΑ ΤΡΥΓΟΝΙ




Ευγένιος Ανδρικόπουλος


Από νωρίς το πρωί χθες πρώτος και απελπιστικά μόνος είχα επισημάνει πως: Το φιάσκο είναι προ των πυλών. Η στοιχειοθέτηση της ηθικής αυτουργίας όπως και του ενδεχόμενου δόλου μοιάζει με τον εντοπισμό παραλλαγμένων μαχητών σε φωτογραφία ανάγλυφου χάρτη..



Πρόκειται για την πλέον δύσβατη περιοχή της νομικής..



Οι κίνδυνοι του θεσμοθετημένου κυνηγού να σκοντάψει στην επιπολαιότητα ή την παραπλάνηση, συγκεντρώνουν μεγαλύτερες πιθανότητες από την σύλληψη του στόχου που καταδιώκει και όποιος τους υποτιμήσει θα τραυματιστεί θανάσιμα. Ένας τέτοιος τραυματισμός παραπέμπει στον χειρότερο θάνατο.




Την αυτογελοιοποίησή του.



Κατά την συνήθη διαστροφή μου έτσι, έτρεξα επί τάχει στο διαδίκτυο μήπως και ο προβληματισμός μου διασταυρωνόταν εκείνη την στιγμή με άλλους συναδέλφους. Εις μάτην.



Αποφάσισα επομένως να τον καταθέσω αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου την ευθύνη της επιβεβαίωσης ή της διάψευσής του. Ποιος ήταν ο συλλογισμός μου;

Πολύ απλός.

Πως δεν είμαι διόλου βέβαιος πως η αντιτρομοκρατική θα είχε στέρεα θεμελιώσει την ηθική αυτουργία –όχι ως προς τα αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα των όποιων στελεχών των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής- αλλά ως προς τα ειδεχθή εγκλήματα που είχαν διαπραχθεί από τα μέλη της..



Κυρίως εκείνα που αφορούσαν τον Παύλο Φύσσα, την δολοφονία του Πακιστανού στα Πετράλωνα και την δολοφονική απόπειρα κατά μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα.



Γιατί αυτό θα τους διέγραφε οριστικά από τις συνειδήσεις ακόμη και εκείνων που τυφλωμένοι από μια δίκαιη οργή τους ακολούθησαν στην κάλπη..



Για ν’ ακούσω δικαιωμένος και μετά από ώρες πολλές δια στόματος των συναδέλφων που καλύπτουν το αστυνομικό ρεπορτάζ τι νομίζετε;

Τα πάντα πλην ενός:

Την καταγραφή των συνομιλιών μεταξύ της κορυφής της ιεραρχίας  και των κατιόντων αυτής.



Ενημερώθηκα όπως κι εσείς επί παντός του επιστητού, εκτός αυτού. Του κυρίαρχου. Έμαθα για παράδειγμα ποιος επικοινώνησε με ποιον τηλεφωνικά, ποια ήταν η διάρκεια της συνομιλίας τους, ποια ήταν η επιλογή του δικτύου –σταθερή ή κινητή τηλεφωνία- δια μέσου της οποίας συνομίλησαν, αλλά κουβέντα για το ποιο ήταν το περιεχόμενο της συζήτησής τους.



Αν δεν υπάρξει αυτό είτε δια της ηχητικής αποτύπωσης των μεταξύ των δραστών συνομιλιών, είτε δια ισχυρών μαρτυρικών καταθέσεων, τότε ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. Για να εξαναγκαστεί το δικαστήριο να αποφασίσει συμπερασματικά.. Και με τις πολιτικές πιέσεις που έχει ήδη δεχτεί η δικαιοσύνη μια θα είναι η απόφαση. Καταδίκη.



«Δια ταύτα  (του τηλεφωνήματος προ ή κατόπιν της δολοφονίας) δύναται να.. ΥΠΟΘΕΣΟΥΣΜΕ..» Και με την εκ του ασφαλούς μετατροπή της «θεωρίας» σε στοιχείο, το δικαστήριο θα καταδικάσει ηρωοποιώντας μια χούφτα μπράβους της νύχτας αφ’ ενός και αντιγράφοντας μια μαύρη σελίδα της δικαιοσύνης αφ’ ετέρου. Την νομική αυθαιρεσία δια της οποίας καταδικάστηκε ο Γιωτόπουλος της 17ης Νοέμβρη. Με μόνη την μαρτυρία του συγκατηγορούμενού του και ευτραφούς Ξηρού.



Θα πρόκειται επομένως για παρωδία δίκης και τα όσα περί δίκαιης δίκης βαυκαλίζεται το εκ της Γαλλικής Επανάστασης απότοκο και τσαλακωμένο τρίδυμο των εξουσιών, στην βάση του οποίου συνεστήθησαν οι σύγχρονες ψευδεπίγραφες δημοκρατίες, είναι απλώς φούμαρα. Επειδή έχουν ήδη αφήσει δραματικά περιθώρια στην αμφιβολία. Και η αμφιβολία βαραίνει την ζυγαριά της Θέμιδος προς το πλευρό του κατηγορουμένου.



Υπό την έννοια αυτή, είτε αποδοθούν ως λευκές περιστερές στην κοινωνία αμέσως μετά, είτε καταδικαστούν, η αμφισβήτηση από την δικαιολογημένη καχυποψία θα έχει ήδη εγκατασταθεί στην κοινωνική συνείδηση. Και αυτού του τύπου οι αμφισβητήσεις γενούν πολιτικά τέρατα.



Επί του παρόντος πάντως έχουν χτυπήσει μ' έναν σμπάρο δυο πουλιά. Ένα κοράκι κι ένα τρυγόνι.. Κατέρριψαν το κοράκι – Χρυσή Αυγή- υπό το κράτος του πανικού τους ενώπιον του κινδύνου ολικών και όχι επί μέρους εκλογών από την απειλή της παραίτησής του και το τρυγόνι, –λαός- προκαταβολικά, ενώπιον μιας πιθανής εξέγερσής του για τα μέτρα που αυτή τη στιγμή συντάσσονται από τα ανδρείκελα των τοκογλύφων στα σκοτεινά υπόγεια του καθεστώτος..


Δεν υπάρχουν σχόλια: